14-17 Απριλιου

Πάσχα στην Κέρκυρα

 Η παλιά πόλη της Κέρκυρας με το παλιό και το νέο φρούριο, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Επικοινωνια

+30 6984125261

Email

info@taksidiaris.gr

Θα μας βρειτε

Θεσσαλονίκη,Λαρισα,Αθήνα

ωραριο

Καθημερινά 9:00-21:00

14-17 Απριλίου

Πάσχα στην Κέρκυρα

Αναχωρήσεις:

Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Κατερίνη, Σέρρες

Ημερομηνίες

14-17 Απριλίου

taksidiaris_Kwnstantinoupoli_ekdromes

 Περιλαμβάνει

  • Μεταφορά με σύγχρονα λεωφορεία
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
  • Πρωινό
  • Αρχηγός ή τοπικός αντιπρόσωπος
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  Πρόγραμμα εκδρομής

  1η ημέρα

  Αvαχώρηση στις 04.00 από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Φθάνουμε Ηγουμενίτσα και ακολούθως μεταβαίνουμε στο πλοίο για Κέρκυρα. Άφιξη στην Κέρκυρα και μεταφορά για το μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγναντέψει ή να επισκεφθεί το μοναδικό Ποντικονήσι και το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών.

  Το Ποντικονήσι, είναι ένας καταπράσινος και δενδροφυτεμένος βράχος, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου. (Ο βράχος είναι φυσικό μουσείο και απαγορεύεται κάθε επίσκεψη, ώστε να μην καταστραφεί από τα ποδοπατήματα των επισκεπτών. Κατά τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα, στο Ποντικονήσι χτίστηκε μοναστήρι με εκκλησία αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, το οποίο γιορτάζει στις 6 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής. Μόνο αυτή την ημέρα επιτρέπεται η επίσκεψη στο νησί για προσκύνημα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες επιτρέπεται μόνον η στιγμιαία επίσκεψη και η άμεση αναχώρηση από το βράχο και μάλιστα μόνο σε ορισμένα σημεία του, κάτω από την επίβλεψη υπευθύνων φυλάκων).

  Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούμε.

  Το απόγευμα θα κατεβούμε με το λεωφορείο στην πόλη για την παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου στην πλατεία Σπιανάδα όπου η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών δίνει μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα. Έως τις 21.00, η κάθε εκκλησία περιφέρει τον δικό της Επιτάφιο συνοδευόμενος από μπάντα και χορωδία. Στις 21.00 το βράδυ γίνεται η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης με όλες τις φιλαρμονικές και χορωδίες της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

   

  2η ημέρα

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση στις 08.30 για την Εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνος (για όσους θέλουν να κοινωνήσουνε) και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν». Θα περπατήσουμε στα στενά καντούνια και θα παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία, σε ανάμνηση του θαύματος του πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνα. Θα δούμε επίσης ένα από τα πιο ωραία έθιμα του νησιού στις 11.00 την «πρώτη Ανάσταση» με επίκεντρο την παλιά πόλη όπου πέφτουν από τα μπαλκόνια οι “μπότηδες”, στάμνες γεμάτες με νερό. Την ατμόσφαιρα φορτίζουν ακόμη περισσότερο οι φιλαρμονικές, που μαζί με τις μαζορέτες δίνουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη.

  Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 11 π.μ., οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό – τους μπότηδες – από τα μπαλκόνια τους. Οι μπότηδες είναι τα πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους. Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν στους μπότηδες κόκκινες κορδέλες – το κόκκινο είναι το χρώμα της Κέρκυρας. Το έθιμο με το σπάσιμο των κανατιών το Πάσχα στην Κέρκυρα έχει μακρά ιστορία που χάνεται πάλι στην εποχή της Ενετοκρατίας, ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές θεωρίες για το πώς ξεκίνησε. Και επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα όπου ο Χριστιανισμός και το Δωδεκάθεο αλληλομπλέκονται, οι θεωρίες έχουν τις αναφορές τους στις δυο αυτές θρησκείες.

  Κάποιοι λένε ότι το έθιμο είναι των Καθολικών της Ενετοκρατίας, όπου στην αρχή του χρόνου οι κάτοικοι πετούσαν τα παλιά τους πράγματα για να μπορέσει ο νέος χρόνος να τους φέρει καινούρια και καλύτερα. Οι κάτοικοι της Κέρκυρας οικειοποιηθήκαν το έθιμο, αντικαθιστώντας όμως τα παλιά πράγματα με τα κανάτια για να προκαλέσουν μεγαλύτερη φασαρία. Η δεύτερη θεωρία αναφέρεται στην περίοδο των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι τον Απρίλιο γιόρταζαν την αρχή της γεωργικής και βλαστικής περιόδου, πετώντας τα παλιά τους κανάτια για να γεμίσουν τα νέα με τους νέους καρπούς. Κάποιοι θα σας πουν σίγουρα στην Κέρκυρα ότι όποια και να είναι η αλήθεια, οι Κερκυραίοι αρέσκονται στο να ξορκίζουν το κακό με τα κανάτια τους, σημαίνοντας και τη λήξη του χειμερινού λήθαργου και την αναγέννηση της Φύσης.

  Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα κατά το σπάσιμο των Μπότηδων, μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας και ένα κομματάκι και να το κρατήσετε μαζί σας όλο το χρόνο – οι ντόπιοι θα σας πουν ότι θα σας φέρει καλή τύχη. Κι εκεί που η φασαρία των μπότηδων τελειώνει, οι Φιλαρμονικές ξεχύνονται στους δρόμους παίζοντας χαρμόσυνη μουσική αυτή τη φορά – το εμβατήριο “Μη φοβάστε Γραικοί” κυριαρχεί στον αέρα. Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό στην Πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση.

  Κατά τις 22.30 μετάβαση στο κέντρο για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία, με τα βεγγαλικά να προσθέτουν φαντασμαγορικό θέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

   3η ημέρα

   Πρωινό στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι θα έχουμε το Πασχαλινό γεύμα (για όσους το έχουν επιλέξει) ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν ελεύθερο χρόνο στην πόλη για φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνος, προστάτη του νησιού, για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή έξοδος για όσους επιθυμούν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

    

    4η ημέρα

    Αναχώρηση στις 09.00 από το ξενοδοχείο μας για τη μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Επιπλέον μπορούμε να κάνουμε βόλτες στις σπηλιές με καραβάκι για περίπου 30 λεπτά και κόστος στα 10€ το άτομο.Τελευταία ψώνια και ελεύθερος χρόνος για καφές. Το μεσημέρι μεταφορά στο λιμάνι για να πάρουμε το καράβι και να επιστρέψουμε στην Ηγουμενίτσα. Αναχώρηση με τα λεωφορεία για την πόλη μας με άφιξη αργά το βράδυ σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

    Διαμονή & Τιμές

    Δείτε μερικά από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία ή δωμάτια/πανσιόν που σας προτείνουμε μαζί με τη συνολική τιμή της συγκεκριμένης εκδρομής.

    με πρωινο

    Siora Leni Hotel

    Το Siora Leni Hotel βρίσκεται στις Μπενίτσες, 500μ. από την παραλία Τσάκι και προσφέρει καταλύματα με εποχική εξωτερική πισίνα, δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, κοινόχρηστο lounge και βεράντα.

    Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου διαθέτει κλιματισμό, επιφάνεια εργασίας, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, ιδιωτικό μπάνιο, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες και μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Τα δωμάτια προσφέρουν στους επισκέπτες ντουλάπα και βραστήρα.

    Θεσσαλονίκη - Bέροια - Κοζάνη - Γρεβενά -Ιωάννινα

    14-17 Απριλίου 165€

    Σέρρες - Κατερίνη

    14-17 Απριλίου 185€

    με πρωινο

    Ipsos Holidays

    Το Ipsos Holidays απέχει 500μ. από την παραλία του Ύψου και διαθέτει πισίνα και ηλιόλουστη βεράντα. Το κατάλυμα περιβάλλεται από κήπο με εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και περιλαμβάνει μονάδες με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων. Παρέχεται δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους.

    Θεσσαλονίκη - Bέροια - Κοζάνη - Γρεβενά -Ιωάννινα

     14-17 Απριλίου  175€

    Σέρρες - Κατερίνη

    14-17 Απριλίου 195€

    με ημιδιατροφη

    Ipsos Di Mare

    Το παραθαλάσσιο Ipsos Di Mare Hotel είναι ένα κατάλυμα 3 αστέρων, βρίσκεται στην περιοχή Ύψος και διαθέτει εποχική εξωτερική πισίνα, κήπο και βεράντα. Αυτό το ξενοδοχείο 3 αστέρων προσφέρει υπηρεσία θυρωρείου και τουριστικό γραφείο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ελληνικά και ιταλικά πιάτα στο εστιατόριο ή κοκτέιλ στο μπαρ.Το ξενοδοχείο διαθέτει κλιματιζόμενα δωμάτια με επιφάνεια εργασίας, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μπαλκόνι και ιδιωτικό μπάνιο με μπανιέρα ή ντους. Τα δωμάτια περιλαμβάνουν κλινοσκεπάσματα.

    • Μ. Παρασκευή: Νηστίσιμο δείπνο νωρίς το απόγευμα (πριν την αναχώρηση για την ακολουθία του Επιταφίου)
    • Μ. Σάββατο: Εορταστικός μπουφές μαζί με μαγειρίτσα (μετά την ανάσταση)
    • Κυριακή του Πάσχα: Στις 12:30 ξεκινάνε οι πρώτοι μεζέδες μαζί με το σούβλισμα του οβελία / 13:30 εορταστικό γεύμα με ζωντανή μουσική
    Θεσσαλονίκη - Bέροια - Κοζάνη - Γρεβενά -Ιωάννινα

     14-17 Απριλίου 245€ 

    Σέρρες - Κατερίνη

    14-17 Απριλίου 265€

    με ημιδιατροφη

    Magna Graecia

    • Το Magna Graecia Hotel  βρίσκεται στη Δασιά, σε απόσταση 1,3χλμ. από την Παραλία Δαφνίλα. Το κατάλυμα προσφέρει εστιατόριο, δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, εποχική εξωτερική πισίνα και μπαρ. Παρέχει, επίσης, κοινόχρηστο lounge, κήπο και βεράντα. Ακόμα, μπορείτε να παίξετε μπιλιάρδο, πινγκ-πονγκ και βελάκια. Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου περιλαμβάνει ντουλάπα και τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Όλες οι μονάδες στο Magna Graecia Hotel είναι εξοπλισμένες με κλιματισμό και επιφάνεια εργασίας.

    • Μ. Παρασκευή: Νηστίσιμο δείπνο νωρίς το απόγευμα (πριν την αναχώρηση για την ακολουθία του Επιταφίου)

    • Μ. Σάββατο: Εορταστικός μπουφές μαζί με μαγειρίτσα (μετά την ανάσταση)
    • Κυριακή του Πάσχα: Στις 12:30 ξεκινάνε οι πρώτοι μεζέδες μαζί με το σούβλισμα του οβελία / 13:30 εορταστικό γεύμα με ζωντανή μουσική
    Θεσσαλονίκη - Bέροια - Κοζάνη - Γρεβενά -Ιωάννινα

     14-17 Απριλίου 270€ 

    Σέρρες - Κατερίνη

    14-17 Απριλίου 290€

    Περιλαμβάνει:
    • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα σύγχρονα λεωφορεία με έμπειρους οδηγούς
    • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα μετ’ επιστροφής
    • Διαμονή για 3 βράδια στο επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό ή ημιδιατροφή
    • Περιηγήσεις του προγράμματος
    • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
    • Ασφάλεια αστικής ευθύνης (tour operator)
    Δεν περιλαμβάνει :
    • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
    • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
    • Ταξιδιωτική ασφάλιση με την Interamerican με κόστος στα 20€ το άτομο (καλύπτει και θέματα covid-19)
    • Φόρος διαμονής ο οποίος διαμορφώνεται ανάλογα με την επιλογή του καταλύματος (1€ το άτομο τη βραδιά-3 αστέρων, 1.5€ το άτομο τη βραδιά-4 αστέρων)

    Φόρμα ενδιαφέροντος

    6 + 13 =

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

    Βρες εδώ μερικά από τα πιο ελκυστικά πακέτα οργανωμένων εκδρομών!