3-6 Μαΐου

Πάσχα στην Κέρκυρα από τη Θεσσαλονίκη

   

Επικοινωνια

+30 6984125261

Email

info@taksidiaris.gr

Θα μας βρειτε

Θεσσαλονίκη,Λαρισα,Αθήνα

ωραριο

Καθημερινά 9:00-21:00

3-6 Μαΐου

Πάσχα στην Κέρκυρα από τη Θεσσαλονίκη

Αναχωρήσεις:

Από Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Κατερίνη, Σέρρες

Ημερομηνίες

3-6 Μαΐου

 

“Ποντικονήσι”

“Αγ. Σπυρίδων”

“Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου”

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα

Αvαχώρηση στις 06.00 από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Φθάνουμε Ηγουμενίτσα και ακολούθως μεταβαίνουμε στο πλοίο για Κέρκυρα. Άφιξη στην Κέρκυρα και μεταφορά για το μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγναντέψει ή να επισκεφθεί το μοναδικό Ποντικονήσι και το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών. Έπειτα θα ακολουθήσει η επίσκεψη μας στο Ανάκτορο Αχίλλειον μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας. Βρίσκεται στον οικισμό Γαστούρι, περίπου 10 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Ποντικονήσι, είναι ένας καταπράσινος και δενδροφυτεμένος βράχος, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου. (Ο βράχος είναι φυσικό μουσείο και απαγορεύεται κάθε επίσκεψη, ώστε να μην καταστραφεί από τα ποδοπατήματα των επισκεπτών. Κατά τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα, στο Ποντικονήσι χτίστηκε μοναστήρι με εκκλησία αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, το οποίο γιορτάζει στις 6 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής. Μόνο αυτή την ημέρα επιτρέπεται η επίσκεψη στο νησί για προσκύνημα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες επιτρέπεται μόνον η στιγμιαία επίσκεψη και η άμεση αναχώρηση από το βράχο και μάλιστα μόνο σε ορισμένα σημεία του, κάτω από την επίβλεψη υπευθύνων φυλάκων).

Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούμε.

Το απόγευμα θα κατεβούμε με το λεωφορείο στην πόλη για την παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου στην πλατεία Σπιανάδα όπου η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών δίνει μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα. Έως τις 21.00, η κάθε εκκλησία περιφέρει τον δικό της Επιτάφιο συνοδευόμενος από μπάντα και χορωδία. Στις 21.00 το βράδυ γίνεται η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης με όλες τις φιλαρμονικές και χορωδίες της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση στις 08.30 για την Εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνος (για όσους θέλουν να κοινωνήσουνε) και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν». Θα περπατήσουμε στα στενά καντούνια και θα παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία, σε ανάμνηση του θαύματος του πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνα. Θα δούμε επίσης ένα από τα πιο ωραία έθιμα του νησιού στις 11.00 την «πρώτη Ανάσταση» με επίκεντρο την παλιά πόλη όπου πέφτουν από τα μπαλκόνια οι “μπότηδες”, στάμνες γεμάτες με νερό. Την ατμόσφαιρα φορτίζουν ακόμη περισσότερο οι φιλαρμονικές, που μαζί με τις μαζορέτες δίνουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη.

Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 11 π.μ., οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό – τους μπότηδες – από τα μπαλκόνια τους. Οι μπότηδες είναι τα πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους. Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν στους μπότηδες κόκκινες κορδέλες – το κόκκινο είναι το χρώμα της Κέρκυρας. Το έθιμο με το σπάσιμο των κανατιών το Πάσχα στην Κέρκυρα έχει μακρά ιστορία που χάνεται πάλι στην εποχή της Ενετοκρατίας, ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές θεωρίες για το πώς ξεκίνησε. Και επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα όπου ο Χριστιανισμός και το Δωδεκάθεο αλληλομπλέκονται, οι θεωρίες έχουν τις αναφορές τους στις δυο αυτές θρησκείες.

Κάποιοι λένε ότι το έθιμο είναι των Καθολικών της Ενετοκρατίας, όπου στην αρχή του χρόνου οι κάτοικοι πετούσαν τα παλιά τους πράγματα για να μπορέσει ο νέος χρόνος να τους φέρει καινούρια και καλύτερα. Οι κάτοικοι της Κέρκυρας οικειοποιηθήκαν το έθιμο, αντικαθιστώντας όμως τα παλιά πράγματα με τα κανάτια για να προκαλέσουν μεγαλύτερη φασαρία. Η δεύτερη θεωρία αναφέρεται στην περίοδο των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι τον Απρίλιο γιόρταζαν την αρχή της γεωργικής και βλαστικής περιόδου, πετώντας τα παλιά τους κανάτια για να γεμίσουν τα νέα με τους νέους καρπούς. Κάποιοι θα σας πουν σίγουρα στην Κέρκυρα ότι όποια και να είναι η αλήθεια, οι Κερκυραίοι αρέσκονται στο να ξορκίζουν το κακό με τα κανάτια τους, σημαίνοντας και τη λήξη του χειμερινού λήθαργου και την αναγέννηση της Φύσης.

Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα κατά το σπάσιμο των Μπότηδων, μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας και ένα κομματάκι και να το κρατήσετε μαζί σας όλο το χρόνο – οι ντόπιοι θα σας πουν ότι θα σας φέρει καλή τύχη. Κι εκεί που η φασαρία των μπότηδων τελειώνει, οι Φιλαρμονικές ξεχύνονται στους δρόμους παίζοντας χαρμόσυνη μουσική αυτή τη φορά – το εμβατήριο “Μη φοβάστε Γραικοί” κυριαρχεί στον αέρα. Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό στην Πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση.

Κατά τις 22.30 μετάβαση στο κέντρο για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία, με τα βεγγαλικά να προσθέτουν φαντασμαγορικό θέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι θα έχουμε το Πασχαλινό γεύμα (για όσους το έχουν επιλέξει) ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν ελεύθερο χρόνο στην πόλη για φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνος, προστάτη του νησιού, για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή έξοδος για όσους επιθυμούν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

Αναχώρηση στις 09.00 από το ξενοδοχείο μας για τη μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Επιπλέον μπορούμε να κάνουμε βόλτες στις σπηλιές με καραβάκι για περίπου 30 λεπτά και κόστος στα 10€ το άτομο.Τελευταία ψώνια και ελεύθερος χρόνος για καφές. Το μεσημέρι μεταφορά στο λιμάνι για να πάρουμε το καράβι και να επιστρέψουμε στην Ηγουμενίτσα. Αναχώρηση με τα λεωφορεία για την πόλη μας με άφιξη αργά το βράδυ σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Μεταφορά

Μεταφορά με λεωφορείο από την πόλη σας.

Συνοδός - αρχηγός

Έμπειρος συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

Ξεναγήσεις

Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Διαμονή

Διαμονή σε ξενοδοχείο 3 ή 4 αστέρων

Ασφάλεια

Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλεια

με πρωινο

Siora Leni Hotel

Το Siora Leni Hotel βρίσκεται στις Μπενίτσες, 500μ. από την παραλία Τσάκι και προσφέρει καταλύματα με εποχική εξωτερική πισίνα, δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, κοινόχρηστο lounge και βεράντα.

Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου διαθέτει κλιματισμό, επιφάνεια εργασίας, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, ιδιωτικό μπάνιο, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες και μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Τα δωμάτια προσφέρουν στους επισκέπτες ντουλάπα και βραστήρα.

*Το κατάλυμα δεν διαθέτει ανελκυστήρα

Θεσσαλονίκη - Βέροια - Κοζάνη - Γρεβενά - Ιωάννινα

3-6 Μαΐου – 3 διανυκτερεύσεις – 200€

Σέρρες - Κατερίνη

3-6 Μαΐου – 3 διανυκτερεύσεις – 220€

με ημιδιατροφη

Hotel Amalia Corfu

Το ξενοδοχείο Αμαλία στην Κέρκυρα είναι ένας κομψός και καλαίσθητος ναός, που σας προσφέρει 50 μοντέρνα δωμάτια και μια μεγάλη ποικιλία εγκαταστάσεων για μια χαλαρή All-Inclusive εμπειρία. Βρίσκεται στη Δασιά, μόλις 250 μέτρα από την παραλία. Πλημμυρισμένο με φως, το ξενοδοχείο προσφέρει μια υπέροχη αισθητική εμπειρία, με δείπνο σε μπουφέ, pool bar με εξωτικά κοκτέιλ και βραδινή ψυχαγωγία, εξωτερική πισίνα μέσα σε ελαιώνες και φυσικά γλυκές ηλιόλουστες ημέρες.

 • Μ. Παρασκευή: Νηστίσιμο δείπνο νωρίς το απόγευμα (πριν την αναχώρηση για την ακολουθία του Επιταφίου)
 • Μ. Σάββατο: Εορταστικός μπουφές μαζί με μαγειρίτσα (μετά την ανάσταση)
 • Κυριακή του Πάσχα: Στις 12:30 ξεκινάνε οι πρώτοι μεζέδες μαζί με το σούβλισμα του οβελία / 13:30 εορταστικό γεύμα με μουσική

Θεσσαλονίκη - Βέροια - Κοζάνη - Γρεβενά - Ιωάννινα

3-6 Μαΐου – 3 διανυκτερεύσεις – 280€

Σέρρες - Κατερίνη

3-6 Μαΐου – 3 διανυκτερεύσεις – 300€

με ημιδιατροφη

Ipsos Di Mare

Το παραθαλάσσιο Ipsos Di Mare Hotel είναι ένα κατάλυμα 3 αστέρων, βρίσκεται στην περιοχή Ύψος και διαθέτει εποχική εξωτερική πισίνα, κήπο και βεράντα. Αυτό το ξενοδοχείο 3 αστέρων προσφέρει υπηρεσία θυρωρείου και τουριστικό γραφείο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ελληνικά και ιταλικά πιάτα στο εστιατόριο ή κοκτέιλ στο μπαρ.Το ξενοδοχείο διαθέτει κλιματιζόμενα δωμάτια με επιφάνεια εργασίας, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μπαλκόνι και ιδιωτικό μπάνιο με μπανιέρα ή ντους. Τα δωμάτια περιλαμβάνουν κλινοσκεπάσματα.

 • Μ. Παρασκευή: Νηστίσιμο δείπνο νωρίς το απόγευμα (πριν την αναχώρηση για την ακολουθία του Επιταφίου)
 • Μ. Σάββατο: Εορταστικός μπουφές μαζί με μαγειρίτσα (μετά την ανάσταση)
 • Κυριακή του Πάσχα: Στις 12:30 ξεκινάνε οι πρώτοι μεζέδες μαζί με το σούβλισμα του οβελία / 13:30 εορταστικό γεύμα με μουσική

  Θεσσαλονίκη - Βέροια - Κοζάνη - Γρεβενά - Ιωάννινα

  3-6 Μαΐου – 3 διανυκτερεύσεις  – 280€

  Σέρρες - Κατερίνη

  3-6 Μαΐου – 3 διανυκτερεύσεις – 300€

  Περιλαμβάνει
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα σύγχρονα λεωφορεία με έμπειρους οδηγούς
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα μετ’ επιστροφής
  • Διαμονή για 3 βράδια στο επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό ή ημιδιατροφή
  • Περιηγήσεις του προγράμματος
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης (tour operator)
  Δεν περιλαμβάνει
  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση με την Interamerican με κόστος στα 20€ το άτομο (καλύπτει και θέματα covid-19)
  • Φόρος διαμονής και δημοτικοί φόροι (city tax) ο οποίος διαμορφώνεται ανάλογα με την επιλογή του καταλύματος (1€ το άτομο τη βραδιά- 2 και 3 αστέρων, 1.5€ το άτομο τη βραδιά-4 αστέρων)
  Πολιτική ακύρωσης
  • Τη φετινή σεζόν η εταιρεία μας κατανοώντας απόλυτα τις ανάγκες των εκδρομέων μας υιοθετεί μια ευέλικτη ακυρωτική πολιτική και πιο συγκεκριμένα 

   • Δωρεάν ακύρωση της εκδρομής μέχρι 10 μέρες πριν την αναχώρηση για οποιοδήποτε λόγο (δυνατότητα αλλαγής ημερομηνιών).
   • Επιστροφή 100% των χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής, από το πρακτορείο, λόγω ανωτέρας βίας (ακόμα και 1 μέρα πριν την αναχώρηση).

   Σημειώσεις
   • Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα ουσιώδες
   • Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ που να έχει εκδοθεί από την Ελληνική αστυνομία
   • Οι κάτοχοι αλλοδαπών ταξιδιωτικών εγγράφων είναι υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία τους για να ενημερωθούν για τυχόν έγγραφα που απαιτούνται για την είσοδο στην Τουρκία
   • Τα παιδιά κάτω των 18 ετών τα οποία δεν ταξιδεύουν και με τους 2 γονείς τους οφείλουν να έχουν μαζί τους εξουσιοδότηση συγκατάθεσης από το γονέα ο οποίος δεν ταξιδεύει μαζί του. Το συγκεκριμένο έγγραφο πρέπει να το φροντίσει ο ίδιος ο γονέας να το παραλάβει πηγαίνοντας σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε ένα ΚΕΠ με την ταυτότητά του είτε μπορεί να το εκδώσει ηλεκτρονικά μέσω από το gov.gr
   • Τα παιδιά έως 12 ετών έχουν έκπτωση 20% στη συνολική τιμή του πακέτου εφόσον συνοδεύονται με 2 ενήλικες και διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο, δηλαδή σε 3κλινο δωμάτιο
   • Για όσους ταξιδεύουν με διαβατήριο, αυτό δε θα πρέπει να λήγει μέσα στους 6 επόμενους μήνες, από την ημερομηνία του ταξιδιού.

   Επικοινωνια

   +30 6984125261

   Email

   info@taksidiaris.gr

   Θα μας βρειτε

   Θεσσαλονίκη,Λαρισα,Αθήνα

   ωραριο

   Καθημερινά 9:00-21:00

   ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

   Βρες εδώ μερικά από τα πιο ελκυστικά πακέτα οργανωμένων εκδρομών!

   Φόρμα ενδιαφέροντος

   10 + 12 =