Τα Κύθηρα η αλλιώς Τσιρίγο είναι το νοτιότερο νησί των Επτανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Είναι το νησί που, σύμφωνα με το μύθο, γεννήθηκε η Αφροδίτη.

Τα Κύθηρα διαθέτουν μοναδική άγρια ομορφιά και οι παραλίες στα Κύθηρα σχηματίζονται σε μια ακτογραμμή μήκους 90 χιλιομέτρων. Το νησί είναι ημιορεινό, με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά που τροφοδοτούν τις καταπράσινες πλαγιές στο εσωτερικό του και καταλήγουν σε μαγευτικές παραλίες των Κυθήρων.

Οι παραλίες στα Κύθηρα χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία και υπάρχουν επιλογές για όλους. Η φυσική ομορφιά είναι μοναδική και προκαλεί τον επισκέπτη να επιστρέψει. Υπάρχουν παραλίες οργανωμένες και ελεύθερες, για οικογένειες ή για πιο περιπετειώδεις επισκέπτες, προσβάσιμες ή πιο δύσβατες που έχουν όλες τα δικά τους θέλγητρα.

Αναφέρουμε τις δέκα καλύτερες παραλίες στα Κύθηρα, παραλείποντας αρκετές που αξίζουν την επίσκεψη αλλά δε χωράνε στη λίστα.

Καλαδί

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στα Κύθηρα

Η παραλία Καλαδί είναι ίσως η πιο γνωστή παραλία στα Κύθηρα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια τριπλή παραλία που σχηματίζεται από απότομα βράχια που καταλήγουν στη θάλασσα. Στην αριστερή παραλία υπάρχει μια σπηλιά που οδηγεί σε μια πολύ μικρή παραλία. Τα νερά έχουν έντονο γαλαζοπράσινο χρώμα και είναι πεντακάθαρα και δροσερά, ενώ η ακτή καλύπτεται από βότσαλο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και για να φτάσετε πρέπει να κατεβείτε ένα μονοπάτι με περισσότερα από 150 σκαλιά. Μια καντίνα στην κορυφή του μονοπατιού προσφέρει τα απαραίτητα.

Χαλκός

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στα Κύθηρα

Η παραλία Χαλκός είναι μια μικρή παραλία με ψιλό βότσαλο και άμμο σε ένα απάνεμο όρμο. Είναι οργανωμένη σε ένα της μέρος με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η παραλία είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο με το τελευταίο τμήμα του δρόμου να είναι χωμάτινο. Έχει όμορφα, γαλαζοπράσινα βαθιά νερά. Τον Αύγουστο έχει πολύ κόσμο.

Καλάμι

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στα Κύθηρα

Η παραλία Καλάμι είναι μια μικρή παραλία με βότσαλο που περικλείεται από απότομα βράχια. Διαθέτει άγρια ομορφιά και δεν είναι οργανωμένη. Την προτιμούν οι λάτρεις της περιπέτεια καθώς η κατάβαση είναι απαιτητική από μια σχετικά απότομη διαδρομή μέσα στα βράχια. Για όσους αποζητούν την απόλυτη ηρεμία.

Μελιδόνι

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στα Κύθηρα

Η παραλία Μελιδόνι είναι μια όμορφη ακτή με ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα ρηχά νερά, με θέα στη βραχονησίδα της Χύτρας. Η πρόσβαση είναι εύκολη και είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και μια καντίνα που προσφέρει τα βασικά. Διαθέτει χώρο στάθμευσης.

Φυρή Άμμος

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στα Κύθηρα

Η παραλία Φυρή Άμμος του Καλάμου, είναι μια μεγάλη παραλία με ψιλό κοκκινωπό βοτσαλάκι και βαθιά τυρκουάζ νερά. Είναι μια όμορφη ακτή, οργανωμένη σε ένα μέρος της με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο αλλά το τελευταίο κομμάτι του δρόμου είναι στενός χωματόδρομος.

Φούρνοι

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στα Κύθηρα

Η παραλία Φούρνοι βρίσκεται σε έναν μικρό, γραφικό κόλπο στη βόρεια ακτή, που καλύπτεται από λεπτό βότσαλο και νερά με βαθύ μπλε χρώμα. Είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της και η πρόσβαση περιλαμβάνει ένα τμήμα χωμάτινου δρόμου, όχι ιδιαίτερα δύσκολου βέβαια. Στη μια άκρη της παραλίας υπάρχει μια πανέμορφη σπηλιά που μπορεί κανείς να επισκεφθεί.

Διακόφτι

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στα Κύθηρα

Η παραλία Διακόφτι βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι των Κυθήρων, χωρίς αυτό να στερεί κάτι από την ομορφιά της. Πεντακάθαρα, σε χρώμα ανοιχτό γαλάζιο νερά που σε συνδυασμό με τη λευκή άμμο δίνουν μια εξωτική νότα στην παραλία. Η εύκολη πρόσβαση και τα ρηχά νερά την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Έχει ξαπλώστρες κ καντίνα αλλά και ελεύθερο χώρο με αρμυρίκι που χαρίζουν απλόχερα τη σκιά τους.

Καψάλι

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στα Κύθηρα

Η παραλία Καψάλι στη νότια άκρη του νησιού προσφέρει εξαιρετική θέα στη βραχονησίδα Χύτρα αλλά και στο κάστρου της Χώρας. Είναι οργανωμένη, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ και μαγαζιά για καφέ και φαγητό. Έχει καθαρά, ρηχά νερά και η μισή καλύπτεται από βότσαλα ενώ η υπόλοιπη από άμμο. Η πρόσβαση είναι εύκολη.

Παλαιόπολη

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στα Κύθηρα

Η παραλία Παλαιόπολη, στον ομώνυμο οικισμό, είναι η μεγαλύτερη παραλία των Κυθήρων. Η ακτή καλύπτεται από άμμο και ψιλό βότσαλο και είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της. Εδώ, σύμφωνα με το μύθο, αναδύθηκε η Αφροδίτη μορφοποιώντας τα βότσαλα σε σχήμα καρδιάς. Χωρίζεται με ένα βράχο από τη μικρή παραλία της Λίμνης.

Κακιά Λαγκάδα

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στα Κύθηρα

Η παραλία Κακιά Λαγκάδα είναι η πιο πράσινη των Κυθήρων. Η παραλία έχει ανατολικό προσανατολισμό και καλύπτεται με βότσαλο. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar. Η πρόσβαση απαιτεί πορεία σε βατό χωματόδρομο στο τελευταίο τμήμα. Στο δεξί άκρο της παραλίας είναι ή έξοδος του φαραγγιού της Κακιάς Λαγκάδας, απ’ όπου ο πειρατής Μπαρμπαρόσα κατέλαβε το νησί.

Verified by MonsterInsights