12/08/2021

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στη Ρόδο και την Κρήτη. Το νησί διαθέτει έντονο ανάγλυφο και είναι βραχώδες με αρκετό πράσινο και δαντελωτές ακτές που διαμορφώνονται από τα νερά του Καρπάθιου πελάγους.

Η Κάρπαθος διαθέτει πλούσιο περιβάλλον, ιδιαίτερη ομορφιά και οι παραλίες στην Κάρπαθο σχηματίζονται σε μια ακτογραμμή μήκους 160 χιλιομέτρων. Το νησί συνδυάζει τον ομορφιά του βουνού και της θάλασσας, καθώς το ψηλότερο σημείο του ξεπερνά τα 1200 μέτρα υψόμετρο.

Οι παραλίες στην Κάρπαθο χαρακτηρίζονται από πολυμορφία, όπως και ολόκληρο το νησί. Οι περισσότερες παραλίες είναι ήπια οργανωμένες, ενώ προσφέρουν διαφορετικά φυσικά χαρακτηριστικά, τόσο ως προς τη φυσική τους μορφή όσο και ως προς τη χρήση τους. Θα συναντήσει κανείς παραλίες με πράσινο ή βραχώδεις και άγριες, με αέρα και κύμα ή απάνεμες, παραλίες που προσφέρουν ηρεμία και άλλες με έντονη δραστηριότητα.

Αναφέρουμε τις δέκα καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο, λαμβάνοντας υπόψιν τη φυσική ομορφιά αλλά και τις προτιμήσεις των επισκεπτών του νησιού.

Άπελλα

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

Η παραλία Άπελλα είναι ίσως η πιο… πράσινη παραλία της Καρπάθου. Ένας κόλπος σε απότομη πλαγία γεμάτη πεύκα και με πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά. Είναι οργανωμένη σε ένα μέρος με ομπρέλες και ξαπλώστρες και μια ταβέρνα πιο πάνω στο λόφο προσφέρει τα βασικά. Η πρόσβαση απαιτεί οδήγηση σε δρόμο καλό αλλά γεμάτο στροφές και λίγο περπάτημα για να φτάσετε στην ακτή. Τα νερά είναι ρηχά και η ακτή καλύπτεται από χοντρή άμμο.

Κυρά Παναγιά

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

Η παραλία Κυρά Παναγιά είναι από τις δημοφιλέστερες του νησιού. Ένας μικρός όρμος στον οποίο καταλήγει πευκόφυτη πλαγιά με καταγάλανα νερά και αμμουδερή ακτή. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καταστήματα εστίασης. Ο βράχος πάνω από την παραλία χαρίζει απλόχερα τη σκιά του μετά το μεσημέρι. Πάνω από την παραλία βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγίας

Αχάτα

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

Η παραλία Αχάτα είναι από τις δημοφιλέστερες της Καρπάθου με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, ακτή με βότσαλο στην κατάληξη μιας βραχώδους πλαγιάς. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η σχετικά κοντινή απόσταση από τα πηγάδια την καθιστά πόλο έλξης και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο.

Άγιος Νικόλαος (Αρκάσα)

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

Η παραλία Άγιος Νικόλαος, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού δίπλα στην Αρκάσα. Είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο και ρηχά νερά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar, με αρκετή δραστηριότητα και κύμα για serfing. Η πρόσβαση είναι εύκολη και προτιμάται από ντόπιους αλλά και επισκέπτες της περιοχής ενώ προσφέρεται για αθλητικές δραστηριότητες και τη χαρακτηρίζουν σαν τη Χαβάη της Καρπάθου. Απέναντι δεσπόζει το νησί της Κάσου.

Μακρύς Γιαλός

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

Η παραλία Μακρύς Γιαλός στον Αφιάρτη είναι ο παράδεισος των surfers, ενώ το δεξί άκρο έχει αποκτήσει το προσωνύμιο chickens bay, καθώς τα ρηχά νερά της ε συνδυασμό με το κύmα αποτελούν ιδανικές συνθήκες για να μάθει κανείς surf. Είναι ήπια οργανωμένη και βέβαια διαθέτει αρκετές υπηρεσίες σχετικά με το surfing. Βρίσκεται δίπλα από το αεροδρόμιο.

Μιχαλιού Κήπος

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

Η παραλία του Μιχαλιού ο Κήπος στην περιοχή του Αφιάρτη. είναι ένας μικρός γραφικός κόλπος με βραχώδεις όγκους που έχουν το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό να είναι καλυμμένοι με κοχύλια. Είναι ήπια οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ ένα καφέ προσφέρει τα βασικά. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη και στα τελευταία μέτρα απαιτεί την κατάβαση ενός μικρού μονοπατιού.

Διακόφτης

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

Η παραλία Διακόφτης είναι μια διπλή παραλία, καθώς σχηματίζεται από μια στενή λωρίδα γης που… διακόπτει τη συνέχεια της θάλασσας. Τα νερά είναι καταγάλανα και ρηχά ενώ η ακτή καλύπτεται από άμμο. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες οι οποίες όμως προσφέρονται σε πολύ τσουχτερές τιμές. Υπάρχει βέβαια και αρκετός ελεύθερος χώρος να τοποθετήσετε την ομπρέλα σας. Η πρόσβαση απαιτεί πορεία σε χωματόδρομο.

Αμοοπή

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

Η παραλία Αμοοπή είναι από τις πιο γνωστές της Καρπάθου και ουσιαστικά αποτελεί μια σειρά από μικρές γραφικές παραλίες με γαλαζοπράσινα ρηχά νερά. Οι ακτές καλύπτονται από άμμο και είναι συνήθως προφυλαγμένες από τον άνεμο. Υπάρχουν ομπρέλες, απλώστρες και καταστήματα εστίασης. Η οργάνωση και τα ρηχά νερά κάνουν την Αμοοπή ελκυστική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Λευκός

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

Η παραλία Λευκός αναφέρεται ουσιαστικά σε τρεις συνεχόμενες παραλίες η μεσαία από τις οποίες είναι αυτή που προτιμούν οι περισσότεροι καθώς είναι και η πιο απάνεμη. Πεντακάθαρα ρηχά νερά και αμμουδερή ακτή ενώ είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ντουζ και καταστήματα εστίασης. Κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά και όχι μόνο.

Άγιος Θεόδωρος

TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

Η παραλία Άγιος Θεόδωρος, ή Αϊ Θόρος για τους ντόπιους είναι μια μικρή ήσυχη παραλία με πεντακάθαρα νερά που θαρρείς σκάφτηκε μέσα στα βράχια. Είναι ήπια οργανωμένη με λίγες ξαπλώστρες, όχι τόσο γνωστή και ιδανική για απόλυτη ηρεμία. Το αργιλικό πέτρωμα είναι μια καλή ευκαιρία για… μάσκα ομορφιάς.

Verified by MonsterInsights