Βενετσιάνικο Καρναβάλι Στην Κέρκυρα 09 – 11 Μαρτίου

admin 03 Feb , 2019 0 Comments Sold

Ημερομηνίες εκδρομής: 09 – 11 Μαρτίου ( 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις )

Πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΠΟΛΗΣ) – ΑΧΙΛΛΕΙΟ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας νωρίς το πρωί. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ενδιάμεση στάση . Στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο ferry boat και θα έχουμε άφιξη στην Κέρκυρα νωρίς το μεσημέρι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Έπειτα με την συνοδεία του αρχηγού σε κλίμα αποκριάτικο, ακολουθεί η πρώτη γνωριμία μας με την παλιά πόλη η οποία είναι πραγματικό κόσμημα ”δεν είναι τυχαίο ότι έχει ανακηρυχθεί ως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο από την UNESCO” εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα δύο επιβλητικά φρούρια που την αγκαλιάζουν. Μια βόλτα στα γραφικά, λιθόστρωτα καντούνια, την πανέμορφη πλατεία Δημαρχείου και το νοσταλγικό Καμπιέλο, σίγουρα θα σας μεταφέρει κάπου στην Ιταλία και θα ξυπνήσει τα πιο ρομαντικά σας συναισθήματα. Έπειτα θα επισκεφθούμε το Αχίλλειο, μία από τις γνωστές βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας. Χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Για το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις που βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους σε όλο το νησί.

2η ημέρα: ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΝΟΝΙ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ & ΠΟΜΠΗ ΣΙΟΡ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ. Έπειτα ακολουθεί επίσκεψη στο Κανόνι, όπου θα απολαύσουμε την μαγευτική θέα προς το νησάκι με το μοναστήρι της Βλαχέρνας, με το οποίο ενώνεται με μια υπερυψωμένη λωρίδα γης, ενώ στο βάθος δεσπόζει ο θρυλικός καταπράσινος βράχος, το Ποντικονήσι με το μοναστήρι του Παντοκράτορα. Ελεύθερος χρόνος και μεταφορά στο Λιστόν, το οποίο αποτελεί το πιο κοσμικό σημείο της Κέρκυρας όπου και θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση και τους καρναβαλικούς χορούς, που ξεκινούν με το Λύκειο Ελληνίδων. Όλο χάρη και όλο νάζι, οι Κυρίες των τιμών συνοδευόμενες από τους κόντηδες, τους αυλικούς του παλατιού και τους περίοικους θα κάνουν την πρώτη τους πασαρέλα στο κέντρο της πόλης, ενώ θα κλέψουν τις εντυπώσεις με τους ιπποτικούς χορούς στους ρυθμούς του 18ου αιώνα . Τις σχολές χορού με υπέροχα σόου, ιδιαίτερες χορογραφίες και μουσικοχορευτικά προγράμματα. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την καύση του Σιορ Καρνάβαλου που ενώπιον συμβολαιογράφου και μαρτύρων θα υπαγορεύσει τη δημόσια διαθήκη του και μετά οι Κερκυραίοι θα τον κάψουν. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο. Για το βράδυ ο αρχηγός σας θα σας προτείνει διασκέδαση σε τοπικά πάρτι που διοργανώνονται στην πόλη ή σε κάποιες από τις γραφικές ταβέρνες με μουσική. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να «χαθείτε» στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και να ξεσαλώσετε στους ρυθμούς του καρναβαλιού.

3η ημέρα: ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ . Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Παλαιοκαστρίτσα που είναι η περιοχή με τους περισσότερους επισκέπτες στο νησί και θα καταλάβουμε το γιατί όταν φτάσουμε εκεί! Θα απολαύσουμε την θέα στον κόλπο καθώς κατεβαίνουμε τον δρόμο και θα θαυμάσουμε τα σμαραγδένια νερά. Ελεύθερος χρόνος όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Παναγίας για να δείτε τα βυζαντινά μουσεία με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα. Έπειτα επιστροφή στην πόλη όπου και θα ακολουθήσει η περιήγηση μας ξεκινώντας με το παλιό και το νέο Φρούριο, το Δημαρχείο ,το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo , το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας και θα καταλήξουμε στην μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, ένα από τα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά σημεία της Κέρκυρας . Θα περπατήσουμε στα στενά καντούνια και θα επισκεφθούμε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού, για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Έπειτα μεταφορά στην πόλη για μια τελευταία βόλτα για καφέ. Έπειτα μετάβαση στο λιμάνι. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και μεταφορά στην πόλη μας μετά από ενδιάμεση στάση.

Ζήσε το καρναβάλι της Βενετίας στην… Κέρκυρα

Με παράδοση μεγαλύτερη των 450 χρόνων το καρναβάλι της Κέρκυρας φέρει έντονες βενετσιάνικες επιρροές -κάτι που συμβαίνει και με την αρχιτεκτονική των κτηρίων της- την ώρα που οι αποκριάτικες εορταστικές εκδηλώσεις της μεταφέρουν για λίγο τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του αρχοντικού νησιού στην κοσμική… Βενετία του 18ου αιώνα!
 

Η αναβίωση λυρικού θεάτρου του San Giacomo

Από τα πιο εντυπωσιακά δρώμενα, η αναβίωση λυρικού θεάτρου του San Giacomo θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 11 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της αναβίωσης, καρναβαλιστές με βενετσιάνικα κοστούμια θα ξεκινήσουν από τα Ανάκτορα των Αγίων Γεωργίου και Μιχαήλ, θα περάσουν από το Λιστόν και θα καταλήξουν στο San Giacomo για να παρακολουθήσουν μια παράσταση στο Λυρικό Θέατρο Nobile Teatro di San Giacomo.
 

Η πομπή του Σιορ Καρνάβαλου

Η πιο σημαντική εκδήλωση, ωστόσο, του Κορφιότικου Καρναβαλιού είναι η πομπή του Σιορ Καρνάβαλου, με αφετηρία την περιοχή της Σπηλιάς στην Παλιά Πόλη και τη διαδρομή της να περνάει από τη Νικηφόρου Θεοτόκη, την Καποδιστρίου, την Κοφινέτα και το Λιστόν με κατάληξη στο Πεντοφάναρο. Εκεί ο Καρνάβαλος ενώπιον συμβολαιογράφου και μαρτύρων θα υπαγορεύσει τη δημόσια διαθήκη του και εν συνεχεία θα καεί. Τον Καρνάβαλο συνοδεύουν η κουστωδία του, και πολλοί καρναβαλιστές, ενώ κάθε χρόνο ακολουθεί πάρτι στο Πεντοφάναρο.

Ημερομηνίες εκδρομής: 09 – 11 Μαρτίου ( 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις )

Τιμή 3ήμερης εκδρομής ( 2 διανυκτερεύσεις ) :
 • 95€ το άτομο με πρωινό στο ξενοδοχείο Dominoes Hotel 3* – Περιοχή Ύψος
 • 100€ το άτομο με πρωινό στο ξενοδοχείο La Maison 3* – Περιοχή Ύψος

* Επιβάρυνση μονόκλινου +40% επί της τιμής

Αναχωρήσεις από:Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Αναχώρηση από Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη, Σέρρες, Δράμα ή Δράμα : + 15€ για το σύνολο της εκδρομής


Στην τιμή της προσφοράς μας περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο μετ’ επιστροφής
 • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ επιστροφής
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα &  αρχαιολογικούς χώρους κτλ.
 • Προαιρετικές εκδρομές και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο

Σημειώσεις:

 • Ο αρχηγός δύναται εφόσον οι συνθήκες του ταξιδιού το επιβάλουν να τροποποιήσει το πρόγραμμα επισκέψεων και περιηγήσεων προς όφελος των ταξιδιωτών
 • Τα παιδιά έως 6 ετών είναι ΔΩΡΕΑΝ στα ξενοδοχεία και επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα μεταφοράς τα οποία ανέρχονται στα 70€ μετ’ επιστροφής
 • Τα παιδιά από 6-12 ετών έχουν έκπτωση 25% στη συνολική τιμή του πακέτου.
 • Τα παιδιά από 12-18 ετών έχουν έκπτωση 10% στη συνολική τιμή του πακέτου.

Πολιτική Κράτησης:

 • Για να κρατήσετε θέσεις θα πρέπει να περάσετε από τα γραφεία μας ή να μας καταθέσετε μια προκαταβολή από 50€ το άτομο σε τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου

Πολιτική Ακύρωσης:

 • Σε περίπτωση που ακυρώσετε την εκδρομή μέχρι 5 ημέρες πριν την αναχώρηση, τότε σας επιστρέφουμε την προκαταβολή ενώ για ακύρωση τις τελευταίες 4 ημέρες χρεώνεστε ακυρωτικά 50€ το άτομο, δηλαδή το ποσό της προκαταβολής το οποίο έχετε ήδη πληρώσει.

Μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα: 6983904455

ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος