Η Αλφάμα (Alfama) είναι η παλαιότερη γειτονιά της Λισαβόνας και υπόσχεται στους επισκέπτες ένα αλησμόνητο ταξίδι στο χρόνο. Ένας λαβύρινθος από στενά σοκάκια, μικρές πλατείες και πολύχρωμα σπίτια συνιστούν την πιο γραφική περιοχή της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

TravelPass.gr -Αλφάμα: Η αυθεντική γειτονιά της Λισαβόνας

Η Αλφάμα απλώνεται στην πλαγιά ανάμεσα στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου και τον ποταμό Τάγο. Αποτελεί την παλιά αραβική συνοικία της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας και το όνομά της έχει τις ρίζες του στο αραβικό Al-hamma, που σημαίνει θερμές πηγές. Η γειτονιά αυτή είναι από τις ελάχιστες στην πόλη που κατάφερε να βγει αλώβητη από το μεγάλο σεισμό του 1775 και να διατηρήσει την ομορφιά της αυθεντική και αναλλοίωτη μέχρι και σήμερα.

TravelPass.gr -Αλφάμα: Η αυθεντική γειτονιά της Λισαβόνας

Η Αλφάμα υπήρξε γειτονιά των ψαράδων και των φτωχών, χαρακτήρα που κρατάει ακόμη και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια η περιοχή έχει αναζωογονηθεί καθώς πολλά σπίτια ανακαινίστηκαν ενώ έχουν κάνει την εμφάνισή τους παραδοσιακά ταβερνάκια στα οποία μπορεί κανείς να ακούσει fado (φάντο) την παραδοσιακή λαϊκή μουσική της Πορτογαλίας.

TravelPass.gr -Αλφάμα: Η αυθεντική γειτονιά της Λισαβόνας

Η γοητεία που αποπνέει η Αλφάμα επισφραγίζεται και από πολλά αξιοθέατα. Ένα από τα πιο ξεχωριστά κτίσματά της αποτελεί ο Καθεδρικός Ναός της Λισαβόνας, που είναι η παλαιότερη εκκλησία της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι και το Μοναστήρι του Αγίου Βικεντίου, στο οποίο είναι θαμμένοι οι βασιλιάδες του οίκου Μπραγκάνθα (Braganza), όπως και η μπαρόκ εκκλησία της Αγία; Ενγκαρσία, που έχει μετατραπεί σε Εθνικό Πάνθεον. Πάνω από την Αλφάμα δεσπόζει το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, το οποίο υπήρξε για πολλά χρόνια βασιλική κατοικία.

TravelPass.gr -Αλφάμα: Η αυθεντική γειτονιά της Λισαβόνας

Verified by MonsterInsights