Αγίου Βαλεντίνου ταξιδέψτε στην Κωνσταντινούπολη και τα Πριγκηπόνησα !

admin 03 Feb , 2019 0 comments Sold

Ημερομηνίες εκδρομής:

 •   14 – 17 Φεβρουαρίου ( 4 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις )
 •   13 – 17 Φεβρουαρίου ( 5 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις )

Πρόγραμμα 5ήμερης εκδρομής:

1η – 2η ημέρα: ΛΑΡΙΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ

Αναχώρηση από το δημοτικό ωδείο της Λάρισας στις 20:30  και από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 23:00. Με τις απαραίτητες στάσεις καθ οδόν, φθάνουμε στα σύνορα περίπου στις 03:00. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά.

Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το πρωί και ξεκινάμε την εκδρομή μας με τη μοναδική κρουαζιέρα στο  Βόσπορο η οποία θα σας εντυπωσιάσει. Η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου 1,5 ώρα.

Το μεσημέρι κατευθυνόμαστε στα ξενοδοχεία και αφού τακτοποιηθούμε έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Το απόγευμα μία πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν, θα σας ενθουσιάσει. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στην παραδοσιακή περιοχή του ΚΟΥΜ-ΚΑΠΙ για φαγητό με ζωντανή μουσική και κόστος 15€ / άτομο ( περιλαμβάνει πλήρες μενού φαγητού εκτός ποτών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση κατά τις 08:30 για επίσκεψη στην Αγιά-Σοφιά και στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την ελικτή στήλη των Δελφών, την γερμανική κρήνη του 1898, την στήλη του Κωνσταντίνου, το μπλε τζαμί, τη Βυζαντινή υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού και θα καταλήξουμε στην μεγάλη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα “Καπαλί Τσαρσί” όπου θα έχουμε χρόνο για αγορές.

Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στα “χανουμάκια” με επίσκεψη σε νυχτερινό κέντρο με οριεντάλ μουσική, ανατολίτικους χορούς και τραγούδια. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 20:45 (Κόστος στα 30€ το άτομο με πλήρες γεύμα και ποτά ή κρασιά).

4η ημέρα : ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ – ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περνάμε από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου στην ασιατική ακτή. Άφιξη στη Χαλκηδόνα. Συνεχίζουμε για το λιμάνι του Μπόσταντζι, από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για τα μαγευτικά και καταπράσινα Πριγκιπόνησα. Άφιξη στην Πρίγκηπο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα με τα γραφικά παϊτόνια, όπου θα θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν, προτείνουμε την ανάβαση-προσκύνημα στο μοναστήρι του Αι-Γιώργη του Κουδουνά, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού, από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα όλων των νησιών. Γεύμα ατομικά σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα.

Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετικό γλέντι στα Χανουμάκια. Αναχώρηση κατά τις 21.00 από το ξενοδοχείο και επιστροφή λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΙΣΑ

Πρωινό και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην πλατεία ΤΑΞΙΜ για τα τελευταία μας ψώνια για μπαχαρικά και λουκούμια σε πολύ καλές τιμές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ.. παίρνουμε το δρόμο για επιστροφή στην Ελλάδα. Άφιξη στα σύνορα το μεσημέρι, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ οδόν,

 
 • Κωνσταντινούπολη, η πρωτεύουσα του Βυζαντίου!

  Η Κωνσταντινούπολη, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, αποτελώντας το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας. Με πληθυσμό περίπου 14,38 εκατομμύρια κατοίκους, αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου.

  Η Κωνσταντινούπολη έχει ιστορία χιλιάδων χρόνων και τα σημάδια του πολιτισμού είναι ορατά σε κάθε σημείο της. Αποτελώντας έναν all time classic προορισμό για ψαγμένους και μη ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά της.

  Εκκλησία Αγίας Σοφίας

  Ο ναός της Αγίας Σοφίας είναι ένα από σημαντικότερα μνημεία της συγχρονης ιστορίας αλλά και ένα από τα κορυφαία σύμβολα της Ορθοδοξίας. Απαραίτητη στάση κάθε επισκέπτη, δη Έλληνα, ένα από τα σπουδαιότερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα παγκοσμίως
   

  Μπλε Τζαμί

  Είναι το ωραιότερο και μεγαλύτερο τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, ξακουστό και για την αρμονία του. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της Ισλαμικής αρχιτεκτονικής παγκοσμίως και αρχιτέκτονάς του υπήρξε ο Σεντεφχάρ Μεχμέτ Αγάς
   

  Γέφυρα και Πύργος του Γαλατά

  Από πάνω του διέρχονται αυτοκίνητα, τραμ , ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει είναι γεμάτη με ψαράδες. Στην βάση της γέφυρας υπάρχει ένας όροφος που στεγάζει μαγαζιά και restaurant. Αν σηκώσετε το κεφάλι σας ψηλά ενώ διασχίζετε την γέφυρα του Γαλατά θα δείτε, από την μία πλευρά την Αγία Σοφία και το Μπλε τζαμί και από την απέναντι των πύργο του Γαλατά.

  Μεγάλο Παζάρι

  Είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες καλυμμένες αγορές στον κόσμο, με περισσότερες από 58 καλυμμένες οδούς και πάνω από 1.200 καταστήματα που προσελκύουν μεταξύ 250.000 και 400.000 επισκεπτών καθημερινά.

 

Ημερομηνίες εκδρομής:

 •   14 – 17 Φεβρουαρίου ( 4 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις )
 •   13 – 17 Φεβρουαρίου ( 5 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις )

 

Τιμή 4ήμερης εκδρομής ( 2 διανυκτερεύσεις ) κατ’ άτομο με βραδινή αναχώρηση από Θεσσαλονίκη ή Σέρρες :
 • 99€ το άτομο με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο DORA / DEN CITY 4* (TAXIM / DOLAPDERE)
 • 115€ το άτομο με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο ETERNO / LION (TAXIM)
 • 125€ το άτομο με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο LA VILLA / GRAND OZTANIK  4* (TAXIM) 
 • 135€ το άτομο με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο AVANT GARDE / GOLDEN AGE 4* (TAXIM)
Τιμή 5ήμερης εκδρομής ( 3 διανυκτερεύσεις ) κατ’ άτομο με βραδινή αναχώρηση από Θεσσαλονίκη ή Σέρρες :
 • 125€ το άτομο με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο DORA / DEN CITY 4* (TAXIM / DOLAPDERE)
 • 140€ το άτομο με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο ETERNO / LION (TAXIM)
 • 150€ το άτομο με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο LA VILLA / GRAND OZTANIK  4* (TAXIM)
 • 160€ το άτομο με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο AVANT GARDE / GOLDEN AGE 4* (TAXIM)

* Επιβάρυνση μονόκλινου +50% επί της τιμής

Αναχωρήσεις από: Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Αναχώρηση από Βόλο, Λάρισα ή Κατερίνη : + 15€ για το σύνολο της εκδρομής


Στην τιμή της προσφοράς μας περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο από Λάρισα, Κατερίνη ή Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη μετ’ επιστροφής
 • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό
 • Ξεναγήσεις- περιηγήσεις του προγράμματος με τοπικό Ελληνόφωνο ξεναγό
 • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Τα γεύματα και τα ποτά στις ταβέρνες
 • Οι είσοδοι αρχαιολογικών χώρων και μουσείων όπως η Αγιά Σοφιά με κόστος στα 10€ κατ’ άτομο
 • Προαιρετικές δραστηριότητες όπως η κρουαζιέρα στο Βόσπορο με κόστος +15€ κατ’ άτομο και η εκδρομή στην Πριγκηπόνησα με κόστος +15€ κατ’ άτομο

Σημειώσεις:

 • Ο αρχηγός δύναται εφόσον οι συνθήκες του ταξιδιού το επιβάλουν να τροποποιήσει το πρόγραμμα επισκέψεων και περιηγήσεων προς όφελος των ταξιδιωτών
 • Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου σε ισχύ που να έχει εκδοθεί από την αστυνομία.
 • Μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε την περιαγωγή στα κινητά σας ώστε να μπορείτε να επικοινωνήσετε όταν θα βρίσκεστε στην Τουρκία. Φυσικά, για να καλέσουμε Ελλάδα χρησιμοποιούμε το 0030.
   
 • Τα παιδιά έως 6 ετών είναι ΔΩΡΕΑΝ στα ξενοδοχεία και επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα μεταφοράς τα οποία ανέρχονται στα 70€ μετ’ επιστροφής για τις 2 νύχτες και στα 90 για τις 3 νύχτες.
 • Τα παιδιά από 6-12 ετών έχουν έκπτωση 25% στη συνολική τιμή του πακέτου.
 • Τα παιδιά από 12-18 ετών έχουν έκπτωση 10% στη συνολική τιμή του πακέτου.

Μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα: 698-3904455

ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

Write your comment Here