Χριστούγεννα Κωνσταντινούπολη & Πριγκιπόννησα

christmas_istanbul

Ημερομηνίες εκδρομών:

 • Χριστούγεννα:
  • 22 – 26 Δεκεμβρίου ( 5 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις )
  • 23 – 26 Δεκεμβρίου ( 4 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις )
 • Μετά τα Χριστούγεννα:
  • 26 – 29 Δεκεμβρίου ( 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ) – Πρωινή Αναχώρηση
  • 26 – 29 Δεκεμβρίου ( 4 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις )
 • Θεοφάνεια:
  • 02 – 06 Ιανουαρίου ( 5 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις )
  • 03 – 06 Ιανουαρίου ( 4 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις )

Πρόγραμμα 5ήμερης οδικής εκδρομής με βραδινή αναχώρηση:

1η – 2η ημέρα (βραδινή αναχώρηση) : ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΙΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ – ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ

Αναχώρηση από το Σύνταγμα στην Αθήνα στις 15.30, από το Δημοτικό ωδείο της Λάρισας στις 20:30 και από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 23:00. Με τις απαραίτητες στάσεις καθ οδόν, φθάνουμε στα σύνορα περίπου στις 03:00. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το πρωί και ξεκινάμε την εκδρομή μας με τη μοναδική κρουαζιέρα στο  Βόσπορο η οποία θα σας εντυπωσιάσει. Η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου 1,5 ώρα και κοστίζει 15€ το άτομο. Το μεσημέρι κατευθυνόμαστε στα ξενοδοχεία και αφού τακτοποιηθούμε έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Το απόγευμα μία πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν ο οποίος ξεκινάει από την πλατεία Ταξίμ και καταλήγει στον Πύργο του Γαλατά τον οποίο αξίζει να επισκεφθείτε και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα της Πόλης το οποίο είναι μοναδικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να ξεκουραστούμε. Το βράδυ θα έχουμε προαιρετική έξοδο στο Κουμ Καπί, μια παραδοσιακή γειτονιά της Πόλης γεμάτη με ταβέρνες και εστιατόρια όπου θα απολαύσουμε την τοπική κουζίνα μετά μουσικής ενώ οι χανούμισσες θα κάνουν εντυπωσιακή εμφάνιση χορεύοντας μαζί μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

1η – 2η ημέρα (Πρωινή Αναχώρηση) : ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΙΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ – ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ

Αναχώρηση από το Σύνταγμα στην Αθήνα στις 21.30, από το Δημοτικό ωδείο της Λάρισας στις 02:00 και από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 05:30. Με τις απαραίτητες στάσεις καθ οδόν, φθάνουμε στα σύνορα περίπου στις 10:30. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το πρωί και ξεκινάμε την εκδρομή μας με τη μοναδική κρουαζιέρα στο  Βόσπορο η οποία θα σας εντυπωσιάσει. Η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου 1,5 ώρα και κοστίζει 15€ το άτομο. Το μεσημέρι κατευθυνόμαστε στα ξενοδοχεία και αφού τακτοποιηθούμε έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Το απόγευμα μία πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν ο οποίος ξεκινάει από την πλατεία Ταξίμ και καταλήγει στον Πύργο του Γαλατά τον οποίο αξίζει να επισκεφθείτε και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα της Πόλης το οποίο είναι μοναδικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να ξεκουραστούμε. Το βράδυ θα έχουμε προαιρετική έξοδο στο Κουμ Καπί, μια παραδοσιακή γειτονιά της Πόλης γεμάτη με ταβέρνες και εστιατόρια όπου θα απολαύσουμε την τοπική κουζίνα μετά μουσικής ενώ οι χανούμισσες θα κάνουν εντυπωσιακή εμφάνιση χορεύοντας μαζί μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ – ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ – ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση κατά τις 08:30 για επίσκεψη στο ναό της Αγίας Σοφίας, ένα από σημαντικότερα μνημεία της σύγχρονης ιστορίας αλλά και ένα από τα κορυφαία σύμβολα της Ορθοδοξίας, το οποίο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων. Στη συνέχεια θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την ελικτή στήλη των Δελφών, την γερμανική κρήνη του 1898, την στήλη του Κωνσταντίνου, το μπλε τζαμί, τη Βυζαντινή υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού και θα καταλήξουμε στην μεγάλη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα “Καπαλί Τσαρσί” όπου θα έχουμε 3 ώρες ελεύθερο χρόνο για αγορές. Φυσικά εδώ είναι απαραίτητα τα “παζάρια” με τους εμπόρους και μπορείτε να πετύχετε πολύ καλές τιμές εφόσον είστε σκληροί στις διαπραγματεύσεις σας. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε.
Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στα “Χανουμάκια” με επίσκεψη σε νυχτερινό κέντρο με οριεντάλ μουσική, ανατολίτικους χορούς και τραγούδια. Το κόστος της διασκέδασης ανέρχεται στα 25€ το άτομο και περιλαμβάνει τη μεταφορά μας από το ξενοδοχείο με λεωφορείο μετ’ επιστροφής και πλήρες μενού φαγητού με ποτά ή κρασιά.

4η ημέρα : ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ ( ΧΑΛΚΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ ) – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στις 08.30 αναχωρούμε για την Ασιατική πλευρά της Πόλης περνώντας από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Συνεχίζουμε για το λιμάνι του Μπόσταντζι, από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για τα μαγευτικά και καταπράσινα Πριγκιπόννησα.  Άφιξη στην Χάλκη όπου θα επισκεφτούμε την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, πριν κλειστεί από τις τούρκικες αρχές το 1971. Έπειτα θα μεταβούμε στην Πρίγκηπο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα με τα γραφικά παϊτόνια, όπου θα θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν, προτείνουμε την ανάβαση-προσκύνημα στο μοναστήρι του Αι-Γιώργη του Κουδουνά, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού, από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα όλων των νησιών. Γεύμα ατομικά σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να ξεκουραστούμε.  Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΙΣΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην πλατεία ΤΑΞΙΜ για τα τελευταία μας ψώνια για μπαχαρικά και λουκούμια σε πολύ καλές τιμές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Κατά τις 10.00 παίρνουμε το δρόμο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα. Άφιξη στα σύνορα το μεσημέρι, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ οδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 22:00, στη Λάρισα περίπου στις 24:00 και στην Αθήνα κατά τις 05.00 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.

Σημειώσεις :
– Το παραπάνω πρόγραμμα αφορά την 5ήμερη εκδρομή ( 3 διανυκτερεύσεις ) ενώ στην 4μερη εκδρομή ( 2 διανυκτερεύσεις ) παραλείπεται η 4η μέρα του προγράμματος.
– Το πρόγραμμα κάθε εκδρομής ενδέχεται να τροποποιηθεί κατά τη διάρκεια της εκδρομής με απόφαση του αρχηγού για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ χωρίς φυσικά να παραλείπεται κάποιο μέρος του προγράμματος.
– Υπάρχει δυνατότητα αεροπορικής μετάβασης στην Κωνσταντινούπολη από Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή το Ηράκλειο κατόπιν επικοινωνίας με το γραφείο μας.

Κωνσταντινούπολη, η πρωτεύουσα του Βυζαντίου!

Η Κωνσταντινούπολη, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, αποτελώντας το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας. Με πληθυσμό περίπου 14,38 εκατομμύρια κατοίκους, αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου.

Η Κωνσταντινούπολη έχει ιστορία χιλιάδων χρόνων και τα σημάδια του πολιτισμού είναι ορατά σε κάθε σημείο της. Αποτελώντας έναν all time classic προορισμό για ψαγμένους και μη ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά της.

Εκκλησία Αγίας Σοφίας

Εκκλησία Αγίας Σοφίας

Ο ναός της Αγίας Σοφίας είναι ένα από σημαντικότερα μνημεία της συγχρονης ιστορίας αλλά και ένα από τα κορυφαία σύμβολα της Ορθοδοξίας. Απαραίτητη στάση κάθε επισκέπτη, δη Έλληνα, ένα από τα σπουδαιότερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα παγκοσμίως
Μεγάλο Παζάρι

Μεγάλο Παζάρι

Είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες καλυμμένες αγορές στον κόσμο, με περισσότερες από 58 καλυμμένες οδούς και πάνω από 1.200 καταστήματα που προσελκύουν μεταξύ 250.000 και 400.000 επισκεπτών καθημερινά.
Βόσπορος

Βόσπορος

Μια βόλτα με τα καραβάκια του Βοσπόρου θα νιώσει κανείς να ταξιδεύει σε χώρες μαγικές. Υπέροχα αξιοθέατα που αξίζει να τα γευτεί το μάτι και να ταξιδέψει τον νου.
Γέφυρα και Πύργος του Γαλατά

Γέφυρα και Πύργος του Γαλατά

Από πάνω του διέρχονται αυτοκίνητα, τραμ , ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει είναι γεμάτη με ψαράδες. Στην βάση της γέφυρας υπάρχει ένας όροφος που στεγάζει μαγαζιά και restaurant. Αν σηκώσετε το κεφάλι σας ψηλά ενώ διασχίζετε την γέφυρα του Γαλατά θα δείτε, από την μία πλευρά την Αγία Σοφία και το Μπλε τζαμί και από την απέναντι των πύργο του Γαλατά.
Μπλε Τζαμί

Μπλε Τζαμί

Είναι το ωραιότερο και μεγαλύτερο τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, ξακουστό και για την αρμονία του. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της Ισλαμικής αρχιτεκτονικής παγκοσμίως και αρχιτέκτονάς του υπήρξε ο Σεντεφχάρ Μεχμέτ Αγάς
 • Ημερομηνίες εκδρομών:

  • Χριστούγεννα:

   • 22 – 26 Δεκεμβρίου ( 5 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις )
   • 23 – 26 Δεκεμβρίου ( 4 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις )
  • Μετά τα Χριστούγεννα:

   • 26 – 29 Δεκεμβρίου ( 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ) – Πρωινή Αναχώρηση
   • 26 – 29 Δεκεμβρίου ( 4 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις )
  • Θεοφάνεια:

   • 02 – 06 Ιανουαρίου ( 5 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις )
   • 03 – 06 Ιανουαρίου ( 4 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις )

   

  Ημερομηνίες

  Διανυκτερεύσεις

  Ξενοδοχεία

  Τιμή

  Επιβάρυνση μονόκλινου

  23 – 26/12

  26 – 29/12

  03 – 06/01

  2

  Dora Hotel Istanbul 4* (Dolapdere, Taxim)

  105€

  +50%

  Metropolitan Hotel Taksim 4*125€

  22 – 26/12

  26 – 29/12
  (πρωινή Αναχ.)

  02 – 06/01

   

  3

  Dora Hotel Istanbul 4* (Dolapdere, Taxim)

  130€

  Metropolitan Hotel Taksim 4*

  160€

   

  Αναχωρήσεις από: Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη

  Αναχώρηση από Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη η Σέρρες: + 15€ για το σύνολο της εκδρομής

  Αναχώρηση από Αθήνα ή Λαμία : + 45€ για το σύνολο της εκδρομής ( μόνο η 5ήμερη εκδρομή θα έχει αναχώρηση από ΑΘήνα )


  Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με σύγχρονα λεωφορεία από Αθήνα, Λάρισα, Κατερίνη ή Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη μετ’ επιστροφής
  • Πρωινό σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου
  • 2 ή 3 διανυκτερεύσεις σε ένα από τα προτεινόμενα ξενοδοχεία
  • Ξεναγήσεις- περιηγήσεις του προγράμματος με τοπικό Ελληνόφωνο ξεναγό
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια

  Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τα γεύματα και τα ποτά στις ταβέρνες
  • Οι είσοδοι αρχαιολογικών χώρων και μουσείων όπως η Αγιά Σοφιά με κόστος στα 10€ κατ’ άτομο
  • Προαιρετικές δραστηριότητες όπως η κρουαζιέρα στο Βόσπορο με κόστος +15€, η εκδρομή στην Πριγκιπόννησα με κόστος +20€ και χανουμάκια με κόστος 25€ κατ’ άτομο

  Σημειώσεις:

  • Ο αρχηγός δύναται εφόσον οι συνθήκες του ταξιδιού το επιβάλουν να τροποποιήσει το πρόγραμμα επισκέψεων και περιηγήσεων προς όφελος των ταξιδιωτών
  • Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου σε ισχύ που να έχει εκδοθεί από την αστυνομία.
  • Για τους κατόχους αλλοδαπών ταξιδιωτικών εγγραφών είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με το Τούρκικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη ή την Τούρκικη πρεσβεία στην Αθήνα καθώς ενδέχεται να χρειάζεται η έκδοση βίζας
  • Τα παιδιά κάτω των 18 ετών τα οποία δεν ταξιδεύουν και με τους 2 γονείς τους οφείλουν να έχουν μαζί τους εξουσιοδότηση συγκατάθεσης από το γονέα ο οποίος δεν ταξιδεύει μαζί του. Το συγκεκριμένο έγγραφο πρέπει να το
   φροντίσει ο ίδιος ο γονέας να το παραλάβει πηγαίνοντας σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε ένα ΚΕΠ με την ταυτότητά του.
  • Μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε την περιαγωγή στα κινητά σας ώστε να μπορείτε να επικοινωνήσετε όταν θα βρίσκεστε στην Τουρκία. Φυσικά, για να καλέσουμε Ελλάδα χρησιμοποιούμε το 0030 αλλά οι χρεώσεις είναι αρκετά ακριβές καθώς η Τουρκία είναι εκτός Ε.Ε. Για περισσότερες πληροφορίες και για ειδικά προγράμματα επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία ανήκει το κινητό σας τηλέφωνο.

  Εκπτώσεις για τα παιδιά ( εφόσον ταξιδεύουν μαζί με τους γονείς τους ή με 2 ενήλικες και μένουν στο ίδιο δωμάτιο )

  • Τα παιδιά έως 6 ετών είναι ΔΩΡΕΑΝ στα ξενοδοχεία και επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα μεταφοράς τα οποία ανέρχονται στα 70€ μετ’ επιστροφής από Θεσσαλονίκη ή Σέρρες στα 85€ από Λάρισα ή Βόλο και στα 115€ από ΑΘήνα ή Λαμία
  • Τα παιδιά από 6-12 ετών έχουν έκπτωση 25% στη συνολική τιμή του πακέτου.
  • Τα παιδιά από 12-18 ετών έχουν έκπτωση 10% στη συνολική τιμή του πακέτου.

   

  Πολιτική Κράτησης:

  • Για να κρατήσετε θέσεις πρέπει να μας στείλετε τα ονοματεπώνυμά σας με λατινικούς χαρακτήρες (όπως αναγράφονται στα ταξιδιωτικά σας έγγραφα), τους αριθμούς ταυτοτήτων και τις ημερομηνίες γέννησης. Στη συνέχεια θα πρέπει να περάσετε από τα γραφεία μας ή να μας καταθέσετε μια προκαταβολή από 50€ το άτομο σε τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου (τους οποίους θα βρείτε εδώ). Η εξόφληση της εκδρομής πρέπει να γίνει με τον ίδιο τρόπο το αργότερο μέχρι 10 μέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής.

  Πολιτική Ακύρωσης:

  • Σε περίπτωση που ακυρώσετε την εκδρομή μέχρι 10 ημέρες πριν την αναχώρηση, τότε σας επιστρέφουμε την προκαταβολή ενώ για ακύρωση από 10 έως 5 ημέρες πριν την αναχώρηση χρεώνεστε ακυρωτικά 50€ το άτομο, δηλαδή το ποσό της προκαταβολής το οποίο έχετε ήδη πληρώσει και δεν επιστρέφεται.
  • Σε περίπτωση ακύρωσης τις τελευταίες 4 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής τότε χρεώνεστε με ακυρωτικά 100% δηλαδή χάνεται τη συνολική αξίας της εκδρομής
 

Από τις 9:30 το πρωί μέχρι και τις 9:30 το βράδυ
είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε.

6983904455 – 6988558275