Προφίλ

Taksidiaris.gr

O Taksidiaris.gr δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2016 από το μεράκι και την αγάπη για τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο. 

Η έμπνευση για την ίδρυση του γραφείου ξεκίνησε από τα φοιτητικά μας χρόνια και τις εκδρομές μας στη Μύκονο γι αυτό και το σήμα του γραφείου μας είναι ο πελεκάνος. Το γραφείο μας πλέον ειδικεύεται στη διοργάνωση οδικών εκδρομών σε Ελλάδα και Ευρώπη με πιο δημοφιλείς προορισμούς τη Σκιάθο, τη Μύκονο, το Μπάνσκο, την Κωνσταντινούπολη, το Βελιγράδι, το Βουκουρέστι, τη Σόφια, τη Βουδαπέστη και τη Ρώμη.

Δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών

Τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών ισχύουν:

εάν η πτήση σας εκτελείται στο εσωτερικό της ΕΕ από αεροπορική εταιρεία χώρας της ΕΕ ή χώρας εκτός ΕΕ
εάν η πτήση σας φθάνει στην ΕΕ από χώρα εκτός ΕΕ και εκτελείται από αεροπορική εταιρεία χώρας της ΕΕ
εάν η πτήση σας αναχωρεί από χώρα της ΕΕ με προορισμό χώρα εκτός ΕΕ και εκτελείται από αεροπορική εταιρεία χώρας της ΕΕ ή χώρας εκτός ΕΕ
εάν δεν έχετε ήδη λάβει παροχές (αποζημίωση, μεταφορά με άλλη πτήση, βοήθεια από την αεροπορική εταιρεία) για προβλήματα σχετικά με τις πτήσεις του συγκεκριμένου ταξιδιού, βάσει της σχετικής νομοθεσίας χώρας εκτός ΕΕ.
Ως ΕΕ νοούνται οι 27 χώρες της ΕΕ, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι εξής περιοχές: Γουαδελούπη, Γαλλική Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϊνιόν, Μαγιότ, Άγιος Μαρτίνος (Γαλλικές Αντίλλες), Αζόρες, Μαδέρα και Κανάρια Νησιά, καθώς και η Ισλανδία , η Νορβηγία , η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν περιλαμβάνονται οι Νήσοι Φερόες, η Νήσος του Μαν και οι Αγγλονορμανδικές Νήσοι.

Δικαιώματα επιβατών σιδηροδρομικών μεταφορών

Οι κανόνες της ΕΕ όσον αφορά τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών μεταφορών ισχύουν όταν ταξιδεύετε σιδηροδρομικά εντός της ΕΕ και κατά κανόνα ισχύουν σε όλα τα σιδηροδρομικά ταξίδια και τις υπηρεσίες.

Οι χώρες της ΕΕ μπορούν να αποφασίσουν να εξαιρέσουν ορισμένες σιδηροδρομικές υπηρεσίες. Οι εξαιρέσεις αυτές μπορούν να ισχύουν για αστικές, προαστιακές ή περιφερειακές σιδηροδρομικές γραμμές καθώς και για εσωτερικές γραμμές μεγάλων αποστάσεων ή διεθνείς γραμμές με αφετηρία ή προορισμό εκτός της ΕΕ. Ελέγξτε πριν κάνετε κράτηση του σιδηροδρομικού ταξιδιού σας.

Δικαιώματα επιβατών λεωφορείων και πούλμαν

Οι κανόνες της ΕΕ για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ισχύουν αν το σημείο επιβίβασης ή αποβίβασης βρίσκεται στο έδαφος κράτους μέλους της EΕ, και ισχύουν κυρίως στις τακτικές γραμμές λεωφορείων και πούλμαν μεγάλων αποστάσεων. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν αν ταξιδεύετε με τακτικές γραμμές που εκτελούνται κατά μήκος συγκεκριμένων διαδρομών, όπου επιβιβάζονται και αποβιβάζονται επιβάτες σε προκαθορισμένα σημεία στάσης σύμφωνα με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Μεγάλη απόσταση σημαίνει ότι η προγραμματισμένη απόσταση της γραμμής (και όχι το ατομικό σας ταξίδι) είναι τουλάχιστον 250 χιλιόμετρα.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να αποφασίσουν να εξαιρέσουν από αυτά τα δικαιώματα τις τακτικές γραμμές αποκλειστικά του εσωτερικού ή άλλες γραμμές, εφόσον ένα σημαντικό μέρος της διαδρομής –που περιλαμβάνει τουλάχιστον μία προγραμματισμένη στάση– εκτελείται εκτός ΕΕ. Ενημερωθείτε πριν αγοράσετε το εισιτήριό σας.

Δικαιώματα επιβατών πλοίων.

Δικαιώματα επιβατών σε περίπτωση καθυστερήσεων ή ακυρώσεων

Οι κανόνες της ΕΕ για τα δικαιώματα των επιβατών πλοίων ισχύουν όταν ταξιδεύετε με τα περισσότερα οχηματαγωγά και κρουαζιερόπλοια στη θάλασσα ή σε εσωτερικές πλωτές οδούς (ποτάμια, λίμνες ή κανάλια) και εάν:

ταξιδεύετε από λιμάνι της ΕΕ
ταξιδεύετε προς λιμάνι της ΕΕ από λιμάνι εκτός της ΕΕ, εφόσον το δρομολόγιο εκτελείται από εταιρεία μεταφορών της ΕΕ
ταξιδεύετε από λιμάνι της ΕΕ για κρουαζιέρα αναψυχής, εφόσον προσφέρεται κατάλυμα και άλλες παροχές, με περισσότερες από δύο διανυκτερεύσεις στο πλοίο.
Οι κανόνες αυτοί δεν ισχύουν για πλοία:

που μπορούν να μεταφέρουν λιγότερους από 12 επιβάτες
που έχουν πλήρωμα 3 άτομα το πολύ
που καλύπτουν διαδρομή μικρότερη από 500 μέτρα (απλή μετάβαση)
που χαρακτηρίζονται ως ιστορικά
που πραγματοποιούν εκδρομές και περιηγήσεις σε αξιοθέατα – αν δεν παρέχουν κατάλυμα ή περισσότερες από δύο διανυκτερεύσεις στο πλοίο

Αποσκευές / Χειραποσκευές

Προσπαθήστε να πακετάρετε πάντα τα πλέον απαραίτητα και χρήσιμα αντικείμενα για το ταξίδι σας. Έχετε στο μυαλό σας ότι όσο πιο συνετά και βάση των κανονισμών πακετάρετε τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπερδέψετε με τους ελέγχους του αεροδρομίου και δεν θα προκαλέσετε καθυστερήσεις. Η κάθε αεροπορική εταιρία μπορεί να έχει τους δικούς της κανονισμούς για το μέγεθος και τα κιλά των αποσκευών για αυτό σιγουρευτείτε για το τι επιτρέπεται πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο.

Μεταφορά υγρών

Στις χειραποσκευές μας, μπορούμε να μεταφέρουμε υγρά, εφόσον βρίσκονται, σε συσκευασία μικρότερη των 100ml, το κάθε υγρό. Όλα τα υγρά τοποθετούνται και μεταφέρονται, μέσα σε πλαστική σακούλα, η οποία χωρά το πολύ ένα λίτρο. Μπορούμε να μεταφέρουμε μεγαλύτερες ποσότητες υγρών, εάν:
Αυτά είναι τοποθετημένα μέσα στις αποσκευές, που παραδίδουμε, στον έλεγχο των εισιτηρίων.
Αυτά έχουν αγοραστεί, από τα καταστήματα του αεροδρομίου και είναι συσκευασμένα, σε σφραγισμένη πλαστική, διαφανή σακούλα, μέσα στην οποία, σε εμφανές σημείο, βρίσκεται η απόδειξη αγοράς των υγρών.
Αυτά είναι φάρμακα ή υγρά, η αναγκαιότητα των οποίων αποδεικνύεται, με ιατρική συνταγή.
Αυτά είναι παιδικές τροφές και συμπληρώματα διατροφής, τα οποία θα καταναλωθούν, κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων

Στις χειραποσκευές δε μπορούμε να μεταφέρουμε:
Πυροβόλα και λοιπά όπλα – όπως όπλα για αρχάριους, βιομηχανικά πιστόλια κοχλίωσης και κάρφωσης, σφεντόνες, ψαροντούφεκα, όπλα αναισθητοποίησης ή ηλεκτροσόκ, αναπτήρες, σε σχήμα πυροβόλου όπλου
Αιχμηρά/κοφτερά όπλα και αντικείμενα – βέλη και βελάκια, γάντζους, παγοκόφτες, χαρτοκόφτες, σύριγγες, βελόνες πλεξίματος, σουγιάδες ή στιλέτα, με κάθε μήκους λάμα μήκους μέχρι 6εκ., επαγγελματικά εργαλεία, που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, όπως τρυπάνια, μαχαίρια κουζίνας, κατσαβίδια, πένσες, σφυριά, κλειδιά κλπ.
Εκρηκτικές και εύφλεκτες ύλες – όπως σπίρτα, που δεν είναι ασφαλείας, αλκοολούχα ποτά, με περιεκτικότητα σε αλκοόλη άνω 70% κατ’ όγκο, αέρια και δοχεία αερίων.
Χημικές και τοξικές ουσίες – όπως οξέα και αλκάλια, διαβρωτικές ή λευκαντικές ουσίες, σπρέι εξουδετέρωσης ή ακινητοποίησης, δηλητήρια και, γενικά, υλικά, που μπορούν να αυτοφλεγούν ή να υποστούν καύση.

Μεταφορά κατοικίδιων

Για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε το ζωάκι μας, πρέπει να έχουμε, μαζί μας, στον έλεγχο εισιτηρίων, όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, που θα βεβαιώνουν ότι το ζωάκι μας είναι υγιές (π.χ. βιβλιάριο υγείας) καθώς και ένα ειδικό κλουβί μεταφοράς ζώων. Επειδή οι κανονισμοί μεταφοράς ζώων και το κόστος διαφέρουν, από εταιρία σε εταιρία, πριν αποφασίσουμε το ταξίδι μας, πρέπει να φροντίσουμε να λάβουμε τις σχετικές πληροφορίες:
Μπορούμε να πάρουμε το κατοικίδιό μας, μαζί μας, στην καμπίνα μας; Εάν ναι, μέχρι ποιο μέγεθος ή βάρος επιτρέπεται;
Τι είδος κατοικίδιου επιτρέπεται να μεταφερθεί, στην καμπίνα;
Τι μέγεθος ειδικού κλουβιού απαιτείται. Μπορεί να υπάρχουν μέγιστες διατάσεις, για το κλουβί, που μπορούμε να πάρουμε, στην καμπίνα;
Στη χώρα, από ή προς την οποία, θα ταξιδέψουμε, επιτρέπεται, η μεταφορά κατοικίδιων, στην καμπίνα;
Ποιο είναι το κόστος μεταφοράς του κατοικίδιου μας;
Δώρα: Αν στην τσάντα χειρός έχετε δώρα μην τα τυλίξετε γιατί μπορεί να πρέπει να περάσουν από έλεγχο.
Ηλεκτρικές συσκευές: Οι φορητοί υπολογιστές και οι ηλεκτρικές συσκευές (σεσουάρ, ξυριστική μηχανή, κτλ.) επιτρέπονται στην πτήση, απλά πρέπει να περάσουν από ξεχωριστό έλεγχο όποτε φροντίστε να βγαίνουν εύκολα από την τσάντα χειρός.
Ιατρικός εξοπλισμός και φάρμακα: Ο ιατρικός εξοπλισμός επίσης επιτρέπεται στο ταξίδι αλλά θα περάσει από ξεχωριστό έλεγχο πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο και θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα. Ειδικά φάρμακα και αναπνευστήρες θα πρέπει να περάσουν από τον έλεγχο του αεροδρομίου και να συνοδεύονται από χαρτί γιατρού.
Μουσικά όργανα: Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με μεγάλα μουσικά όργανα συνιστάται να επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρία για να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις.

Τι κάνουμε, σε περίπτωση προβλήματος

Το πρώτο βήμα, που πρέπει να κάνουμε, είναι να έλθουμε, σε επαφή, με την αεροπορική εταιρεία ή το διοργανωτή των οργανωμένων διακοπών.
Εάν πιστεύουμε ότι δεν τηρήθηκε ο νόμος, πρέπει να έλθουμε, σε επαφή με το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (Τηλ. Κέντρο: 210 6508000) ή την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α., Τηλ. Κέντρο: 210 8916000).
Και, φυσικά, για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.

Σε περιπτώσεις φθοράς, καθυστέρησης, απώλειας ή καταστροφής αποσκευών, πρέπει να κάνουμε γραπτή καταγγελία, το συντομότερο δυνατό. Σε περίπτωση φθοράς και εφόσον έχουμε παραδώσει τις αποσκευές μας, κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων, πρέπει να κάνουμε γραπτή καταγγελία, εντός επτά (7) ημερών.
Στην περίπτωση καθυστέρησης, η καταγγελία πρέπει να γίνει, εντός είκοσι μίας (21) ημερών. Η έναρξη των προθεσμιών γίνεται τη στιγμή, που παραλαμβάνουμε τις αποσκευές μας. Το ανώτατο ποσό, που μπορούμε να λάβουμε, ως αποζημίωση, για ζημία, στις αποσκευές μας, είναι τα 1.000 ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα (περίπου 1.300 ευρώ)
Οι αποζημιώσεις ή οι επιστροφές πρέπει να καταβληθούν, εντός 7 ημερών, διαφορετικά πρέπει να παραπονεθούμε, αμέσως, στην αεροπορική εταιρεία, που εκτελεί την πτήση.

Education

Nullam tincidunt ut nunc et porttitor. Sed vel posuere enim, id aliquam lacus. Ut accumsan ipsum turpis, ut sagittis mi porta at. Aliquam erat volutpat.

Vestibulum auctor dapibus neque
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Cras iaculis ultricies nulla
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Vestibulum auctor dapibus neque
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Environment

Nullam tincidunt ut nunc et porttitor. Sed vel posuere enim, id aliquam lacus. Ut accumsan ipsum turpis, ut sagittis mi porta at. Aliquam erat volutpat.

Vestibulum auctor dapibus neque
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Nunc dignissim risus id metus
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Cras iaculis ultricies nulla
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Vestibulum auctor dapibus neque
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Economy

Nullam tincidunt ut nunc et porttitor. Sed vel posuere enim, id aliquam lacus. Ut accumsan ipsum turpis, ut sagittis mi porta at. Aliquam erat volutpat. 

Vestibulum auctor dapibus neque
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Cras iaculis ultricies nulla
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Agriculture

Nullam tincidunt ut nunc et porttitor. Sed vel posuere enim, id aliquam lacus. Ut accumsan ipsum turpis, ut sagittis mi porta at. Aliquam erat volutpat.

Vestibulum auctor dapibus neque
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Nunc dignissim risus id metus
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Cras iaculis ultricies nulla
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Foreign Affairs

Nullam tincidunt ut nunc et porttitor. Sed vel posuere enim, id aliquam lacus. Ut accumsan ipsum turpis, ut sagittis mi porta at. Aliquam erat volutpat.

Nunc dignissim risus id metus
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Cras iaculis ultricies nulla
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ready to Support John?