Η Τήνος είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και παρόλο που είναι γνωστή για την εκκλησία της Παναγίας, διαθέτει πανέμορφες παραλίες που καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα. Οι παραλίες της Τήνου είναι πανέμορφες, μοναδικές και διατηρούν το χαρακτήρα τους. Υπάρχουν τόσες πολλές παραλίες στην Τήνο που δύσκολα μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια λίστα με τις παραλίες που ξεχωρίζουν χωρίς να αφήσει έξω από αυτή όμορφες παραλίες στην Τήνο.

Ας δούμε λοιπόν τις καλύτερες παραλίες της Τήνου που επιλέξαμε:

Κιόνια
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Τήνου

Σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Χώρα η παραλία στα Κιόνια είναι μια στενή παραλία με άμμο και βότσαλα και είναι η πλέον βολική επιλογή. Είναι οργανωμένη ενώ θα βρείτε επίσης καφέ και ταβέρνες.

Άγιος Φωκάς
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Τήνου

Είναι η μεγαλύτερη παραλία της Τήνου, επίσης σε πολύ μικρή απόσταση από την Χώρα. Η παραλία του Αγίου Φωκά είναι αμμουδερή με διάσπαρτα βότσαλα, είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και beach bars ενώ προσφέρει όμορφη θέα στο “ιερό” νησί της Δήλου.

Άγιος Σώστης
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Τήνου

Η παραλία του Αγίου Σώστη είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες του νησιού και φημισμένη για τα πεντακάθαρα νερά της. Είναι κατάλληλη για οικεγένεις αφού τα νερά είναι ρηχά και είναι οργανωμένη, ενώ τα αρμυρίκια πίσω από την παραλία προσφέρουν φυσική σκιά σε όσους την επιθυμούν. Στον ορίζοντα της παραλίας φαίνεται η Μύκονος.

Λιβάδα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Τήνου

Μια “άγρια” και σχετικά απομακρυσμένη παραλία, εκτεθειμένη στα μελτέμια που έχουν διαμορφώσει αυτό το μοναδικό σκηνικό. Η πρόσβαση απαιτεί πορεία σε χωματόδρομο αλλά η μαύρη άμμος της παραλίας, το ψιλό χαλίκι η διάφανη θάλασσα που βαθαίνει απότομα αξίζει την… ταλαιπωρία. Χαρακτηριστικά είναι τα μοναδικά σχήματα των βράχων στην αριστερή πλευρά της παραλίας της Λιβάδας, που έχουν εμπνεύσει καλλιτέχνες και γεωλόγους.

Παχιά Άμμος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Τήνου

Μια ήσυχη παραλία, χωρίς πολλή κόσμο και εντελώς παρθένα από της τουριστική δραστηριότητα. Το σκηνικό εδώ μοιάζει να είναι από άλλη χώρα καθώς αμμόλοφοι καταλήγουν στη θάλασσα (για αυτό και το όνομα Παχιά Άμμος). Το τοπίο θυμίζει έρημα αλλά τα καταγάλανα νερά δίνουν… χρώμα στην περιοχή που είναι επίσης εκτεθειμένη στα μελτέμια.

Κάρδιανη – Παραλία Καλυβίων
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Τήνου

Μια φαρδιά. αμμουδερή, μικρή σε μήκος παραλία, με πεντακάθαρα νερά που είναι οργανωμένη στο ένα μέρος της και ελεύθερη στο υπόλοιπο καλύπτοντας όλα τα γούστα. Εδώ μπορεί κανείς να χαλαρώσει στη σκιά που προσφέρουν τα αρμυρίκια ή να απολαύσει το ποτό του στο beach bar.

Κολυμπήθρα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΤήνουTravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Τήνου

Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Τήνου. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο παραλίες (Μικρή και Μεγάλη Άμμος) μια οργανωμένη και μια πιο ήσυχη. Καλύπτεται με άμμο και προσφέρεται για θαλάσσια σπορ και σέρφινγκ.

Απηγανιά
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Τήνου

Ένα εξωτικό μέρος που έχει μείνει μακριά από την τουριστική ανάπτυξη. Ένας πανέμορφος κόλπος με τυρκουάζ νερά και βράχια που θαρρείς έχουν σμιλευτεί από κάποιο σπουδαίο γλύπτη. Η πρόσβαση είναι δύσκολη αφού απαιτείται οδήγηση σε χωματόδρομο και στη συνέχεια πορεία και κατάβαση βράχων. Υπάρχει βέβαια και η θαλάσσια… οδός που μάλλον πρέπει να προτιμήσετε.

Λαούτι ή Λαούτη (Σκυλαντάρ)
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Τήνου

Μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Τήνου με μακριά αμμώδη ακτή. Ιδανική για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ κι όχι μόνο. Είναι οργανωμένη και θα βρει κανείς εκτός από ξαπλώστρες καφετέριες και ταβέρνες.

Άγιος Πέτρος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Τήνου

Η παραλία του Αγίου Πέτρου είναι ένα ειδυλλιακό σκηνικό, καθώς χωρίζεται σε δύο παραλίες από ένα βράχο στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το ξωκλήσι του Αγίου Πέτρου, που έδωσε το όνομα στην παραλία. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και προσφέρει θέα στη Σύρο.Εδώ θα δείτε κι ένα παλιό ναυάγιο.

Verified by MonsterInsights