31/05/2018

Η Σύρος βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και φιλοξενεί την πρωτεύουσα του νομού, την Ερμούπολη. Το νησί έχει πλούσια ιστορία και διαφέρει στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της πρωτεύουσας, από τις χώρες των υπόλοιπων νησιών λόγω της ενετικής παρουσίας. Η Σύρος είναι ένα νησί που αποπνέει πολιτισμό και μεγαλοπρέπεια σε κάθε γωνιά της.

Η Σύρος παραλίες διαθέτει για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων στο νότιο κομμάτι του νησιού, καθώς η βόρεια πλευρά είναι δύσβατη και αραιοκατοικημένη. Οι περισσότερες παραλίες στη Σύρο συνοδεύονται και από ένα γραφικό οικισμό χωρίς να λείπουν οι πιο απομονωμένες.

Κίνι
Perierga.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΣύρουPerierga.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σύρου
Το Κίνι είναι ένας πολύ όμορφος γραφικός οικισμός στη Σύρο. Η παραλία βρίσκεται σε ένα πανέμορφο κόλπο και είναι αμμουδερή με ρηχά νερά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και αρκετά μαγαζιά για καφέ και φαγητό. Είναι ιδανική για οικογένειες αλλά και για ζευγάρια με ρομαντική διάθεση καθώς έχει υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Αγκαθωπές
Perierga.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΣύρουPerierga.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σύρου
Η παραλία Αγκαθωπές είναι πολύ όμορφη με άμμο και πεντακάθαρα νερά. Υπάρχουν ομπρέλες με ξαπλώστρες αλλά και ελεύθερος χώρος. Τα νερά είναι ρηχά και η πρόσβαση από την Ερμούπολη εύκολη. Πρόκειται για μια στενή λωρίδα γης που από τη μια πλευρά είναι η παραλία και ακριβώς πίσω της μια μικρή μαρίνα.

Αζόλιμνος
Η παραλία Αζόλιμνος βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό μόλις 5 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα. Ένας γραφικός κόλπος με αμμουδιά αλλά και προβλήτες που προκαλούν για παιχνίδι. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες αλλά και πολλά καταστήματα. Σε μερικά σημεία απολαμβάνεις τον καφέ σου δίπλα στο κύμα, έστ κι αν δεν είσαι στην αμμουδιά.

Γαλησσάς
Perierga.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΣύρουPerierga.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σύρου
Η παραλία του Γαλησσά είναι από τις πιο… επώνυμες στη Σύρο. Είναι μια παραλία μεγάλη, που καλύπτει όλα τα γούστα. Έχει χώρος ελεύθερο, κομμάτι που είναι οργανωμένο αλλά και ένα τμήμα με προβλήτα. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και έχει καταπληκτική αμμουδιά.

Μέγας Γιαλός
Η παραλία Μέγας Γιαλός είναι μια από τις μεγαλύτερες της Σύρου. Είναι από τις καλύτερα προφυλαγμένες από τον άνεμο παραλίες της Σύρου. Είναι οργανωμένη ενώ υπάρχει και ένα beach bar.

Δελφίνι
Μια πολύ όμορφη παραλία το Δελφίνι έχει χρυσαφένια αμμουδιά και ρηχά νερά. Είναι κοντά στο Κίνι και οργανωμένη σε ένα μέρος της. Είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Σύρου αν και λιγάκι εκτεθειμένη στον άνεμο. Η πρόσβαση απαιτεί τη διάβαση ενός μικρού χωματόδρομου.

Κόμητο
Perierga.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΣύρουPerierga.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σύρου
Η παραλία Κόμητο βρίσκεται αμέσως μετά τις Αγκαθωπές και προτιμάται από όσους αποζητούν ηρεμία. Έχει όμορφη αμμουδιά, δεν είναι οργανωμένη αν και υπάρχουν μερικές ομπρέλες. Στο πίσω μέρος τα αρμυρίκια χαρίζουν πλούσια σκιά και δίνουν το δικό τους πράσινο τόνο στο όμορφο τοπίο.

Βάρη
Η αμμουδερή παραλία της Βάρης είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ υπάρχουν και υποδομές για θαλάσσια σπορ. Βρίσκεται σε ένα γραφικό κόλπο όπου υπάρχει και ο οικισμός της Βάρης.

Λωτός
Η παραλία Λωτός βρίσκεται δίπλα από το Κίνι, είναι προστατευμένη από τους ανέμους και προσφέρει καταγάλανα νερά για ατέλειωτες βουτιές. Είναι αμμουδερή και δεν είναι οργανωμένη. Η παραλία έχει σκιά από τα αρμυρίκια.

Φοίνικας
Η παραλία του Φοίνικα είναι κοντά στον όμορφο οικισμό. Είναι παραλία με άμμο και νερά που βαθαίνουν σταδιακά ενώ είναι οργανωμένη. Υπάρχουν αρκετά καταστήματα για φαγητό και ποτό.
Verified by MonsterInsights