19/06/2019

Η Μεσσηνία είναι ένας από τους ομορφότερους νομούς της Ελλάδας με πλούσιο φυσικό κάλλος, γεμάτη αντιθέσεις και εκπλήξεις. Η μορφολογία του νομού, στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, χαρίζει στη Μεσσηνία μία τεράστια ακτογραμμή με μεγάλη ποικιλομορφία.

Οι παραλίες της Μεσσηνίας έχουν πολύ μεγάλο εύρος μορφών. Τεράστιες ακτές με χρυσαφένια αμμουδιά αλλά και πολλοί μικροί κόλποι με πράσινο. Στη Μεσσηνία οι παραλίες είναι πανέμορφες και έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι είναι προσιτές από καλό οδικό δίκτυο.

Θα συναντήσει κανείς τη Μεσσηνία παραλίες οργανωμένες ή μη, προστατευμένες από τον άνεμο ή με μεγάλα κύματα, πολύβουες και ζωντανές ή ήσυχες και ειδυλλιακές. Στις περισσότερες παραλίες της Μεσσηνίας η ελιά, το χαρακτηριστικό δέντρο του νομού, συνδυάζεται αρμονικά με τη θάλασσα και τον ήλιο.

Χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε άλλα πανέμορφα σημεία, αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της Μεσσηνίας.

Βοϊδοκοιλιά
TravelPass.gr- Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΜεσσηνίαςTravelPass.gr- Οι 10 καλύτερες παραλίες της Μεσσηνίας
Η παραλία Βοϊδοκοιλιά είναι η πιο γνωστή παραλία της Μεσσηνίας, με χαρακτηριστικό στρογγυλό σχήμα που μοιάζει με το γράμμα Ω. Η Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται βόρεια της Πύλου και βρέχεται από τα νερά του Ιονίου. Είναι μια στενή λωρίδα γης που μεσολαβεί ανάμεσα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και τη θάλασσα. Η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000, επομένως δεν υπάρχει ίχνος οργάνωσης και δραστηριότητας. Η πρόσβαση στην παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά απαιτεί πορεία σε χωματόδρομο αλλά η ιδιαίτερη ομορφιά του τοπίου αποζημιώνει τον επισκέπτη. Παράπλευρα θα βρείτε και την όμορφη παραλία γλώσσα.

Παραλία Καλαμάτας
TravelPass.gr- Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΜεσσηνίαςTravelPass.gr- Οι 10 καλύτερες παραλίες της Μεσσηνίας
Η παραλία της Καλαμάτας είναι μία από τις λίγες παραλίες σε πόλη που είναι πεντακάθαρη και πόλος έλξης ντόπιων και τουριστών. Πρόκειται για μία τεράστια ακτή με μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων καλυμμένη με άμμο ή ψιλό βότσαλο. Η παραλία της Καλαμάτας είναι καθαρή, με γαλάζια σημαία και προσβάσιμη ακόμη και με τα πόδια από την πόλη. Είναι βέβαια οργανωμένη με ομπρέλες ξαπλώστρες και αρκετά καταστήματα και ιδανική λύση για όσους θέλουν να αποφύγουν την οδήγηση ή δεν διαθέτουν όχημα.

Στούπα
Η παραλία της Στούπας, στη δυτική Μάνη, μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό είναι μια ακόμη δημοφιλής παραλία της Μεσσηνίας. Η παραλία καλύπτεται από άμμο και τα νερά είναι πεντακάθαρα, ρηχά και αρκετά δροσερά καθώς αναβλύζουν υπόγειες πηγές. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και αρκετά καταστήματα. Ιδανική για οικογένειες αλλά και νέους, τους καλοκαιρινούς μήνες είναι γεμάτη κόσμο.

Καλογριά
Η παραλία της Καλογριάς είναι μία όμορφη ακτή της Δυτικής Μάνης, δίπλα στη Στούπα. Ένας κλειστός κόλπος με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και αρκετά καταστήματα ενώ τα νερά είναι ρηχά και άρα κατάλληλα για οικογένειες με μικρά παιδιά. Προτιμάται επίσης από τη νεολαία ενώ υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Φονέας
Η παραλία του Φονέα κοντά στην Καρδαμύλη, είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας. Ένας μικρός κόλπος με άγρια ομορφιά καθώς η βραχώδης ακτή συναντά τη θάλασσα. Η παραλία καλύπτεται από λευκά βότσαλα και τα νερά είναι δροσερά με γαλαζοπράσινο χρώμα. Ένας μεγάλος βράχος χωρίζει την παραλία στη μέση και χαρίζει απλόχερα τη σκιά του σε όσους την επιζητούν. Η ακτή είναι γεμάτη σπηλιές που αξίζει να εξερευνήσετε, ενώ οι βουτιές από το βράχο εντείνουν την παιχνιδιάρικη διάθεση. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, επομένως πρέπει να φροντίσετε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Χρυσή Ακτή
Η Χρυσή Ακτή ή αλλιώς Διβάρι, είναι μία τεράστια παραλία στον κόλπο του Ναυαρίνου. Μία ακτή χιλιομέτρων με χρυσαφένια άμμο, στην οποία άλλωστε οφείλει και το όνομά της, σε μία προστατευόμενη περιοχή. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και ρηχά χωρίς καθόλου κύμα (η νήσος Σφακτηρία “κλείνει” τον κόλπο) γεγονός που καθιστά την παραλία ιδανική για παιδιά. Είναι ήπια οργανωμένη με μερικές καντίνες να φροντίζουν για τα βασικά. Με ένα κανό ή ποδήλατο μπορείτε να φτάσετε στη βραχονησίδα Χελωνήσι (ή Χελωνάκι) στο κέντρο του κόλπου.

Φοινικούντα
Η παραλία της Φοινικούντας είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο δίπλα από το ομώνυμο χωριό. Χρυσαφένια άμμος και πεντακάθαρα ρηχά νερά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά χωρίς φασαρία. Ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Λαγκούβαρδος
Η παραλία Λαγκούβαρδος είναι μία μεγάλη παραλία με άμμο και καθαρά νερά. Κύριο χαρακτηριστικό της τα κύματα που σηκώνει ο άνεμος στην περιοχή. Είναι αγαπημένη παραλία των σέρφερ αλλά και όσων θέλουν να παίξουν με τα κύματα. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και μερικές καντίνες για τα βασικά αλλά και με άνεση χώρου.

Περούλια
Η παραλία Περούλια είναι μια ακτή με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά μπροστά από ένα κατάφυτο λόφο. Τα νερά είναι αβαθή και άρα κατάλληλα για μικρά παιδιά. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καταστήματα εστίασης. Ηρεμία και χαλάρωση σε ένα πολύ όμορφο τοπίο.

Ζάγκα
Η παραλία Ζάγκα είναι μια ήσυχη παραλία με μαγευτικά νερά πίσω από το κάστρο της Κορώνης. Η ακτή είναι καλυμμένη με άμμο και τα νερά ρηχά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά διαθέτει και αρκετό ελεύθερο χώρο. Είναι η πιο βολική για όσους μένουν στην περιοχή της Κορώνης.
Verified by MonsterInsights