Η Κύθνος είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων παρά το μικρό της μέγεθος. Διαθέτει μικρούς παραδοσιακούς οικισμούς και δαντελωτή ακτογραμμή που σχηματίζει γραφικούς όρμους και δημιουργεί στην Κύθνο παραλίες που τις περισσότερες φορές συνοδεύονται με τη σκιά από τα αρμυρίκια.

Οι παραλίες της Κύθνου είναι χαρακτηριστικές των Κυκλάδων με ρηχά πεντακάθαρα νερά. Τα 104 χιλιόμετρα ακτών του νησιού δημιουεγούν πλήθος παραλιών που συναγωνίζονται… τα αμέτρητα εκκλησάκια που θα συναντήσει κανείς στην Κύθνο.

Συλλέγουμε για εσάς τα καλύτερα οργανωμένα πακέτα εκδρομών !

Οι περισσότερες παραλίες στην Κύθνο είναι προσβάσιμες οδικώς αν και σε αρκετές περιπτώσεις ο δρόμος είναι δύσκολος. Ας δούμε όμως τις καλύτερες παραλίες στην Κύθνο.

Κολώνα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κύθνου
Η παραλία Κολώνα είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου και ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία των Κυκλάδων. Πρόκειται και μια στενή αμμουδερή λωρίδα στεριάς που σχηματίζει μια “διπλή” παραλία. Η παραλία είναι απάνεμη, με πεντακάθαρα νερά και το συνολικό σκηνικό μοναδικό. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αλλά πάνω από αυτή υπάρχει μια ταβέρνα.
Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι αποκλειστικά για πολύ έμπειρους οδηγούς καθώς πρέπει να διανύσετε έναν στενό και δύσκολο χωματόδρομο. Μπορείτε ωστόσο να προσεγγίσετε με τα πόδια από τη γειτονική Απόκρουση (από τον ίδιο χωματόδρομο) ή να πάρετε καραβάκι από την Απόκρουση ή το Μέριχα.

2. Επισκοπή
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κύθνου
Η παραλία Επισκοπή είναι λίγα λεπτά από το λιμάνι και επιλέγεται κυρίως από νέους. Μικρή παραλία με άμμο και ίσκιο από τα αρμυρίκια προσφέρει στην άκρη της μερικές ξαπλώστρες μπροστά από το beach bar. Εάν θέλετε να ακούτε μουσική στην παραλία είναι η μόνη στην Κύθνο που σας το προσφέρει.

3. Απόκρουση
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κύθνου
Η παραλία Απόκρουση (ή Απόκριση) είναι ίσως η δημοφιλέστερη της Κύθνου. Οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και πολύ ελεύθερο χώρο. Τα αρμυρίκια χαρίζουν κι εδώ τον ίσκιο τους ενώ τα νερά είναι ρηχά και πεντακάθαρα και η ακτή καλύπτεται με άμμο. Η παραλία προσφέρει απρόσκοπτη θέα στις Κολώνες. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και υπάρχει μπόλικος χώρος να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας.

Μεγάλη Άμμος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κύθνου
Η παραλία Μεγάλη Άμμος, στον κόλπο της Κανάλας, είναι μια μεγάλη αμμουδιά με χρυσαφένια άμμο και ρηχά, γαλανά νερά. Είναι από τις πιο πολυσύχναστες και ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

Λεύκες
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κύθνου
Η όμορφη παραλία Λεύκες είναι αμμουδερή, ήσυχη και με καταγάλανα νερά. Δεν είναι οργανωμένη αλλά τα αρμυρίκια φροντίζουν για τη σκιά ενώ ένα ταβερνάκι προσφέρει τα απαραίτητα. Ο δρόμος μέχρι την παραλία είναι άσφαλτος.

Verified by MonsterInsights