Η Κέρκυρα είναι το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Ιονίου. Το νησί είχε την τύχη να μην καταστραφεί από τους σεισμούς που συγκλόνισαν τα Επτάνησα στα μέσα του 20ού αιώνα διατηρώντας ανέπαφη την βενετσιάνικη γοητεία του. Οι Ενετοί έχουν αφήσει την πολιτιστική τους κληρονομιά στο νησί, που εμπλουτίστηκε από την αγγλική και γαλλική επιρροή.

Η Κέρκυρα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από τα Επτάνησα με ακτές μήκους 217 χιλιομέτρων που σχηματίζουν τις πανέμορφες παραλίες της Κέρκυρας. Η μορφολογία του νησιού και το μέγεθός του, προσφέρουν παραλίες στην Κέρκυρα εξαιρετικής ομορφιάς αλλά και ποικιλίας. Από βραχώδεις απότομες ακτές μέχρι ήσυχες αμμουδιές τα παράλια της Κέρκυρας είναι πανέμορφα και συνδυάζονται πάντα με την πλούσια χλωρίδα του νησιού.

Οι επιλογές για παραλίες στην Κέρκυρα είναι πάρα πολλές. Θα προσπαθήσουμε να αναφέρουμε τις καλύτερες φροντίζοντας να καλύψουμε γεωγραφικά όλο το νησί στο μέτρο του δυνατού.

Γλυφάδα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας
Η παραλία Γλυφάδα είναι η δημοφιλέστερη και μια από τις μεγαλύτερες στην Κέρκυρα. Εύκολη πρόσβαση στην παραλία με ελεύθερο πάρκινγκ και απέχει μόνο 20 λεπτά από την πόλη της Κέρκυρας. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και η παραλία αμμουδερή και οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, καταστήματα αλλά και δραστηριότητες θαλασσίων σπορ. Προτιμάται από όλες τις ηλικίες.

Παλαιοκαστρίτσα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας
Η Παλαιοκαστρίτσα είναι από τα ομορφότερα μέρη της Κέρκυρας σε ένα τοπίο που συνδυάζει το πράσινο της βλάστησης με το γαλάζιο της θάλασσας. Τα κρυστάλλινα νερά αποκτούν μια πανέμορφη απόχρωση. Η παραλία είναι αμμώδης, η θάλασσα βαθιά και τα νερά αρκετά… δροσερά. Την περίοδο της υψηλής τουριστικής κίνησης έχει αρκετό κόσμο αλλά είναι από τα μέρη που θα επισκεφτείς στην Κέρκυρα.

Άγιος Στέφανος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας
Η παραλία του Αγίου Στεφάνου είναι από τις ομορφότερες στην Κέρκυρα. Μακριά αμμουδερή ακτή με ρηχά νερά ιδανική για οικογένειες αλλά και όλους τους παραθεριστές. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες καφετέριες και καταστήματα εστίασης.

Περουλάδες (Λογγάς)
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας
Η παραλία Λογγάς στους Περουλάδες και ολόκληρη η ακτή της περιοχής είναι ένα πρωτόγνωρο τοπίο. Τα ιζηματογενή βράχια θαρρείς κόπηκαν με ένα τεράστιο μαχαίρι προκαλώντας δέος στον επισκέπτη. Στενές λωρίδες άμμου στη βάση του δίνουν τη δυνατότητα για κολύμπι σε ένα μοναδικό τοπίο.

Πόρτο Τιμόνι
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας
Η παραλία Πόρτο Τιμόνι είναι μια από τις ομορφότερες στην Κέρκυρα αλλά σχετικά άγνωστη καθώς η πρόσβαση δεν είναι τόσο εύκολη. Πρόκειται για δύο “δίδυμες” παραλίες (μια στενή λωρίδα στεριάς) που καλύπτονται με λευκό βοτσαλάκι. Από τη στεριά για να φτάσει κανείς στην παραλία θα πρέπει να ακολουθήσει το μονοπάτι από το χωριό Αφιώνας σε μια διαδρομή 20 λεπτών. Φυσικά η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Canal d’ Amour – Σιδάρι
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας
Το Κανάλι του Έρωτα είναι μια ακόμη ιδιαίτερη παραλία και από τις δημοφιλέστερες στο νησί. Είναι ένα μικρό φιόρδ, μια στενή λωρίδα θάλασσας ανάμεσα σε σμιλευμένα από το κύμα βράχια που εισχωρεί στη στεριά και συναντά μια μικρή αμμουδερή ακτή. Υπάρχουν κάποιες ομπρέλες ωστόσο ο χώρος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Η παράδοση θέλει τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν εδώ να μένουν για πάντα ερωτευμένα.

Μπαταριάς (Κασσιόπη)
paralies_kerkyras_7
Η παραλία Μπαταριάς είναι μια μικρή ειδυλλιακή παραλία βόρεια του χωριού της Κασσιόπης. Η ακτή καλύπτεται από ψιλό βοτσαλάκι.

Γαρδένος
paralies_kerkyras_8
Η πανέμορφη παραλία Γαρδένος έχει χρυσαφένια άμμο και πεντακάθαρα ρηχά νερά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και λίγα καταστήματα θα βρείτε όμως και αρκετό ελεύθερο χώρο. Δεν είναι κοντά στην πόλη, η πρόσβαση όμως είναι εύκολη και τα ρηχά νερά την κάνουν ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

Χαλικούνα – Ίσσος
paralies_kerkyras_9
Οι παραλίες Χαλικούνα και Ίσσος βρίσκονται δίπλα στη λιμνοθάλασσα των Κορισσίων και χωρίζονται μεταξύ τους με ένα μικρό κεδροδάσος. Η μορφολογία της περιοχής είναι πραγματικά μοναδική. Το τοπίο μοιάζει ερημικό δίπλα στη θάλασσα σε αντίθεση με το καταπράσινο τοπίο πίσω από τη λιμνοθάλασσα. Η παραλία είναι μια στενή αμμουδερή λωρίδα, ήπια οργανωμένη σε κάποια σημεία.

Άγιος Γόρδιος
paralies_kerkyras_10
Η παραλία Άγιος Γόρδιος ή Άη Γόρδης είναι από τις πιο δημοφιλείς στην Κέρκυρα και πήρε το όνομα της από την ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Γορδίου, στο κέντρο της παραλίας. Μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο η παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά συμπληρώνει ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό σκηνικό. Είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, καθαρή θάλασσα, ωραία θέα και πολλά εστιατόρια και καταστήματα σε κοντινή απόσταση

Verified by MonsterInsights