Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και το πιο πράσινο. Με ακτογραμμή 175 χιλιομέτρων έχει η Άνδρος παραλίες για να βρει ο καθένας αυτό που επιθυμεί στις διακοπές ή την εξόρμησή του. Οι παραλίες της Άνδρου διαθέτουν μεγάλη ποικιλία. Μπορεί κανείς να βρει παραλίες με άμμο ή βραχώδεις, οργανωμένες ή μη, πολύβουες ή ερημικές. Η Άνδρος ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων καθώς διαθέτει αρκετή βλάστηση και νερό αλλά από την άλλη είναι εκτεθειμένη στους ανέμους που πολλές φορές μπορούν να δυσκολέψουν το κολύμπι σε κάποιες από τις παραλίες.

Συνολικά η Άνδρος διαθέτει περισσότερες από 30 παραλίες. Ωστόσο επειδή δεν μπορούμε να τις επιλέξουμε όλες ξεχωρίσαμε τις πιο σημαντικές. Ας δούμε λοιπόν τις καλύτερες παραλίες της Άνδρου.

Φελλός
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΆνδρουΗ Παραλία Φελλός στη βορειοδυτική Άνδρο είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο και καταγάλανα νερά. Δεν είναι οργανωμένη και είναι ιδανική για κολύμπι ενώ η εύκολη πρόσβαση τόσο από το Μπατσί όσο και από το Γαύριο κάνει πολλούς από τους επισκέπτες του νησιού να την προτιμούν.

Πύργος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΆνδρουΗ παραλία Πύργος πήρε το όνομά της από τον ερειπωμένο ενετικό πύργο της Οστοδωσιάς που στέκει στο άκρο της παραλίας. Είναι ένας μικρός όρμος με αμμώδη κυρίως παραλία, προστατευμένος από τους ανέμους. Η πρόσβαση στην παραλία απαιτεί πορεία σε χωματόδρομο ενώ εκεί θα σηναντήσετε δύο μικρά εκκλησάκια την Παναγία του Πύργου και τον Άγιο Πέτρο.

Άχλα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΆνδρουΤα Άχλα είναι η πιο φημισμένη παραλία της Άνδρου και μια από τις ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα. Ένα υπέροχο τοπίο με σμαραγδένια νερά και ψιλό λευκό βοτσαλάκι και άμμο. Στην παραλία εκβάλει ο ποταμός Άχλας, υπευθυνος για τη δημιουργία ενός πλούσιου βιότοπου πίσω ακριβώς από την παραλία με δάσος από πλατάνια και μικρούς καταρράκτες!

Ζόρκος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΆνδρουΗ παραλία του Ζόρκου είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο που είναι οργανωμένη αλλά ταυτόχρονα αρκετά ήσυχη. Υπάρχει ένα μικρό κομμάτι χωματόδρομου για την πρόσβασης στην παραλία αλλά ο προορισμός αξίζει τον κόπο. Στη μόνη ταβέρνα που υπάρχει μπορείτε να απολαύσετε νόστιμους μεζέδες.

Αποθήκες
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΆνδρουΗ παραλία Αποθήκες είναι ένας μικρός κόλπος με κρυστάλλινα νερά. Πήρε όνομα της από τα υπόστεγα στα οποία φυλάγανε τις βάρκες το χειμώνα οι ντόπιοι ψαράδες. Περιβάλλεται από βράχια αλλά η παραλία έχει άμμο και μάλιστα σε μεγάλο πλάτος, ενώ τα νερά είναι Θα βρείτε λίγες ομπρέλες και

Χρυσή Άμμος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΆνδρουΗ παραλία της Χρυσής Άμμου είναι η δημοφιλέστερη της Άνδρου. Όπως μαρτυρά το όνομά της διαθέτει λεπτή χρυσαφένια άμμο και είναι πλήρως οργανωμένη. Είναι η παραλία που προτιμούν περισσότερο οι νέοι καθώς παρέχει beach bars με δυνατή μουσική, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ.

Άγιος Πέτρος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Άνδρου
Η παραλία του Αγίου Πέτρου είναι η μεγαλύτερη από τις παραλίες της Άνδρου. Είναι και αυτή οργανωμένη με ξαπλώστρες, καφέ-μπαρ αλλά και οικογενειακές ταβέρνες. Η έκτασή της είναι τόση που παρά την παρουσία της ανάπτυξης δεν είναι τόσο πολύβουη και προτιμάται και από οικογένειες με παιδιά.

Νημποριό – Παραπόρτι
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Άνδρου
Οι παραλίες Νημποριό (ή Νειμποριό) και Παραπόρτι βρίσκονται εκατέρωθεν της μικρής χερσονήσου της Χώρας της Άνδρου. Είναι η πιο εύκολες στην πρόσβαση για όσους μένουν στη Χώρα, ενώ η θέα στα σπίτια των καπεταναίων της προσδίδει ιδιαίτερη ομορφιά. Στην παραλία του Νημποριού δεσπόζει ο βράχος του Τούρλου με το δημοφιλή φάρο Τουρλίτη.

Μπατσί
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΆνδρουΜια οργανωμένη παραλία, με άμμο και ρηχά νερά, που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό. Είναι οργανωμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειάζεται μια οικογένεια και γι αυτό την προτιμούν. Το Μπατσί είναι από τα ομορφότερα σημεία στην Άνδρο.

Της Γριάς το Πήδημα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της ΆνδρουΗ παραλία με το… παράξενο όνομα είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Άνδρου αν και αρκετά δυσπρόσιτη. Η αμμουδιά της είναι υπέροχη ενώ το άγριο βραχώδες σκηνικό εντείνει η παρουσία ενός ψηλού βράχου στο κέντρο της. Σύμφωνα με το θρύλο η παραλία ονομάστηκε της Γριάς το Πήδημα γιατί μια ηλικιωμένη πήδηξε από το βράχο και όχι για… πονηρούς σκοπούς.

Verified by MonsterInsights