Η Σκύρος είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Βορείων Σποράδων. Είναι πιο κοντά στην Εύβοια στην οποία υπάγεται διοικητικά. Το νησί έχει έντονο ανάγλυφο και είναι κυρίως ορεινό με δαιδαλώδες περίγραμμα που σχηματίζει τις όμορφες παραλίες της Σκύρου.

Οι παραλίες στη Σκύρο διακρίνονται για τη φυσική τους ομορφιά και τη γραφικότητά τους και το συνδυασμό του βραχώδους τοπίου με τη θάλασσα πάντα με την παρουσία του πράσινου της φύσης σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Διαθέτει η Σκύρος παραλίες με κρυστάλλινα νερά, ακτές καλυμμένες με άμμο ή με βότσαλο και βλάστηση που πολλές φορές αγγίζει το κύμα. Υπάρχουν στη Σκύρο παραλίες οργανωμένες ή ελεύθερες που όμως διατηρούν τα χαρακτήρα τους και δεν έχουν αλλοιωθεί από την τουριστική κίνηση.

Οι καλύτερες παραλίες στη Σκύρο που ακολουθούν περιγράφουν ένα μόνο μέρος από τις πολλές που διαθέτει το νησί.

Μώλος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Η παραλία Μώλος είναι η μεγαλύτερη παραλία της Σύρου και ταυτόχρονα η πιο εύκολη να προσεγγίσει κανείς αφού βρίσκεται δίπλα στη Χώρα. Είναι μια μεγάλη αμμουδερή ακτή ουσιαστικά ενωμένη με τη διπλανή παραλία, τα Μαγαζιά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και αρκετό ελεύθερο χώρο. Υπάρχουν αρκετά καφέ, beach bars και εστιατόρια για όποιον θέλει να περάσει πολύ χρόνο στην παραλία. Το πάρκινγκ δεν είναι εύκολο αλλά λύση πάντα βρίσκεται. Η παραλία διαθέτει εκπληκτική θέα στη Χώρα.

Καλαμίτσα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Η παραλία Καλαμίτσα είναι μια όμορφη ακτή με υπόλευκο βότσαλο και πεντακάθαρα δροσερά νερά. Είναι ήπια οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και ιδανική επιλογή όταν φυσάει βόρειος άνεμος καθώς είναι πλήρως προστατευμένη.

Άγιος Πέτρος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Η παραλία Άγιος Πέτρος στη βορειοδυτική πλευρά της Σκύρου είναι ένα μοναδικό τοπίο. Βρίσκεται μπροστά από ένα πευκοδάσος και έχει βότσαλο και άμμο. Δεν είναι οργανωμένη αλλά μπορείτε να αναζητήσετε σκιά στα πεύκα πίσω από την παραλία. Αρκετοί κατασκηνωτές επιλέγουν τον Άγιο Πέτρο για κάμπινγκ.

Πεύκος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Η παραλία Πεύκος είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της. Ένας όρμος σε ένα κατάφυτο σκηνικό στο οποίο κυριαρχούν τα πεύκα. Η παραλία καλύπτεται από χοντρή άμμο και είναι σε ένα μέρος της οργανωμένη. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, με σκούρο γαλανό ή γαλαζοπράσινο χρώμα από την αντανάκλαση των πεύκων. Η εικόνα της βλάστησης των λόφων καθώς κανείς κολυμπάει είναι ασυναγώνιστη.

Κυρα-Παναγιά
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Η παραλία Κυρα-Παναγιά είναι μια όμορφη παραλία με βότσαλα και άμμο σε μια πευκόφυτη περιοχή με καθαρά κρυστάλλινα νερά. Τα νερά είναι αρκετά δροσερά. Δεν είναι οργανωμένη και πρέπει να φροντίσετε για τα απαραίτητα αν και σκιά θα βρείτε στα δέντρα πίσω από την παραλία.

Σαρακηνό (ή Σαρακήνικο)
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Το Σαρακηνό είναι ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι, στα νοτιοδυτικά, σε πολύ μικρή απόσταση από τη Σκύρο. Μπορείτε να το επισκεφθείτε με καραβάκι από το γραφικό λιμάνι της Λιναριάς. Στο νησί δεν υπάρχει ίχνος ανθρώπινης δραστηριότητας ωστόσο θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε ένα… εξωτικό τοπίο, με ήρεμα και ζεστά νερά.

Γυρίσματα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Η παραλία Γυρίσματα είναι μια μεγάλη ακτή στρωμένη με χρυσαφένια αμμουδιά. Σε κάποια κομμάτια της είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά έχει και πολύ ελεύθερο χώρο. Θα βρείτε καφετέριες και beach bars, ενώ στην άκρη της υπάρχει ένας χαρακτηριστικός ανεμόμυλος.

Ασπούς
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Η παραλία Ασπούς είναι μια μικρή ακτή με λεπτή άμμο και αμμοθίνες πίσω της. Τα νερά είναι ρηχά και καθαρά νερά, που επιτρέπουν το κολύμπι ακόμη κι όταν πνέει βοριάς που δημιουργεί ένα παιχνιδιάρικο κύμα στην ακτή. Δεν είναι οργανωμένη ακόμη αλλά θα βρείτε τα βασικά. Είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά λόγω της αμμουδιάς και του μικρού βάθους των νερών.

Άγιος Φωκάς
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Η παραλία Άγιος Φωκάς είναι μια μικρή καθαρή παραλία με ρηχά νερά. Βρίσκεται σε ένα όμορφο, πράσινο περιβάλλον και είναι πολύ ήπια οργανωμένη με ένα ταβερνάκι να προσφέρει τα βασικά και λίγες ξαπλώστρες. Είναι ιδανική για όπιον επιζητά την ηρεμία και απάνεμη. Έχει βραχάκια αλλά και περιοχή με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα με άμμο.

Καρεφλού
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Η παραλία Καρεφλού, στην ανατολική πλευρά της Σκύρου, είναι ένας τόπος με άγρια ομορφιά. Είναι μια μικρή ακτή με βράχια στις άκρες της και λεπτή άμμο με βότσαλα στο κέντρο. Δεν είναι οργανωμένη και πρέπει να φροντίσετε για τα απαραίτητα. Η πρόσβαση απαιτεί οδήγηση σε χωματόδρομο.

Verified by MonsterInsights