Η Σέριφος είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων με άγρια ομορφιά καθώς από την αρχαιότητα ακόμη ήταν γνωστή σαν άγονο νησί. Η γεωγραφία του νησιού δημιουργεί πανέμορφες παραλίες στη Σέριφο, καθώς διαθέτει 83 χιλιόμετρα ακτών.

Η δαντελένια ακτογραμμή σχηματίζει περισσότερες από 70 παραλίες στη Σέριφο, αριθμός δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με το μέγεθος του νησιού.

Έχει η Σέριφος παραλίες με μεγάλη ποικιλία, πάντα βέβαια με τα βασικά χαρακτηριστικά των Κυκλάδων, δηλαδή άγονη ακτή, καταγάλανα νερά και… απουσία βλάστησης. Θα βρει κανείς στη Σέριφο, παραλίες με βράχια, με βότσαλο ή με χρυσαφένια αμμουδιά αλλά πάντα με πεντακάθαρα νερά. Πολλές παραλίες της Σερίφου είναι προσβάσιμες οδικώς ενώ για κάποιες άλλες θα χρειαστεί να διασχίσετε τα γραφικά μονοπάτια του νησιού.

Ας δούμε τις καλύτερες παραλίες της Σερίφου κρίνοντας από τη φυσική ομορφιά, την επισκεψιμότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Συλλέγουμε για εσάς τα καλύτερα οργανωμένα πακέτα εκδρομών !

Άγιος Σώστης
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σέριφο
Η παραλία Άγιος Σώστης είναι μια “διπλή” παραλία καθώς σχηματίζεται εκατέρωθεν μια στενής λωρίδας γης που οδηγεί σε μια μικρή χερσόνησο με το ομώνυμο εκκλησάκι. Είναι μια όμορφη παραλία σε ένα γραφικό περιβάλλον και καλύπτεται με άμμο από τη μια πλευρά και βότσαλο από την άλλη. Δεν είναι οργανωμένη και πρέπει να εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα ενώ 4-5 αρμυρίκια χαρίζουν τη σκιά τους. Η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη, αφού διασχίσετε σύντομο χωματόδρομο.

Ψιλή Άμμος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σέριφο
Η παραλία Ψιλή Άμμος θυμίζει κάτι από εξωτικό νησί. Γαλαζοπράσινα νερά και ανοιχτόχρωμη αμμουδιά συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Ένα ποταμάκι εκβάλει στην παραλία με αποτέλεσμα τα νερά να είναι δροσερά και να υπάρχει αρκετή σκιά από αρμυρίκια. Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά υπάρχουν μερικά γραφικά ταβερνάκια για να σας εξυπηρετήσουν. Η πρόσβαση είναι εύκολη και τα νερά ρηχά.

Γάνεμα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σέριφο
Η παραλία Γάνεμα είναι από τις μεγαλύτερες στη Σέριφο. Χρυσαφένια αμμουδιά, πεντακάθαρα νερά και ένα μαγευτικό τοπίο. Η πρόσβαση είναι εύκολη ενώ υπάρχουν και αρκετά αρμυρίκια για σκιά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε θα πρέπει να φροντίσετε για τα βασικά. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι η παραλία είναι προστατευμένη από το βορινό άνεμο.

Λιβαδάκια
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σέριφο
Τα Λιβαδάκια είναι μια όμορφη παραλία προσβάσιμη με τα πόδια για όσους μένουν στο Λιβάδι. Παρότι είναι στο λιμάνι του νησιού δεν έχει καμία σχέση με άλλες παρόμοιες. Είναι πολύ καθαρή με καθαρά και ρηχά νερά, ότι πρέπει για οικογένειες με παιδιά. Είναι οργανωμένη σε ένα μικρό τμήμα της και στο υπόλοιπο τα αρμυρίκια προσφέρουν τη σκιά τους.

Βαγιά
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σέριφο
Η παραλία της Βαγιάς είναι μια όμορφη παραλία με αμμουδιά και ρηχά νερά. Είναι οργανωμένη σε ένα μικρό μέρος της ενώ υπάρχει μια καντίνα για τα απαραίτητα. Αν επιζητάτε τη σκιά φροντίστε απαραίτητα για ομπρέλα αφού δεν υπάρχει ίχνος δέντρου. Στα δεξιά υπάρχει μια μεγάλη πλάκα αλλά η υπόλοιπη παραλία έχει εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα. Τα βραχάκια στα δεξιά της παραλίας προσφέρονται για βουτιές.

Συκαμιά
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σέριφο
Η παραλία Συκαμιά στη βόρεια Σέριφο είναι λιγάκι απομακρυσμένη αλλά είναι από τις ωραιότερες του νησιού και σίγουρα ιδανική για όσους επιζητούν την ηρεμία. Διαθέτει πεντακάθαρα νερά, όμορφα χρώματα και μπόλικα δέντρα για σκιά. Δεν είναι βέβαια οργανωμένη αλλά υπάρχει ένα ταβερνάκι. Όταν φυσάει βοριάς είναι εκτεθειμένη.

Καλό Αμπέλι
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σέριφο
Η παραλία Καλό Αμπέλι είναι μια αμμουδερή παραλία με άγρια ομορφιά. Η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη καθώς πρέπει να διασχίσετε με τα πόδια ένα μονοπάτι για 15-20 λεπτά. Προσφέρει υπέροχη ατμόσφαιρα και απόλυτη ηρεμία αλλά καθόλου σκιά. Φυσικά να φροντίσετε να έχετε μαζί σας ό,τι χρειάζεστε.

Πλατύς Γιαλός
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σέριφο
Ο Πλατύς Γιαλός είναι ένας όρμος, στο βόρειο τμήμα του νησιού, μέσα στον οποίο συναντάμε τρεις παραλίες. Πολύ ωραία και καθαρά τα νερά, χωρίς πολύ κόσμο και λίγα δέντρα για σκιά και βέβαια δεν είναι οργανωμένη. Η πρόσβαση είναι δύσκολη καθώς απαιτεί πορεία σε χωματόδρομο.

Άγιος Ιωάννης
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σέριφο
Η παραλία του Αη Γιάννη έχει δροσερά κ πεντακάθαρα νερά ενώ καλύπτεται από βότσαλο στη μια άκρη και αμμουδιά στην άλλη. Το ομώνυμο εκκλησάκι πίσω από την παραλία δίνει τη δική του πινελιά στη γραφικότητα του τοπίου. Δεν είναι οργανωμένη παραλία αλλά τα αρμυρίκια προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους. Είναι ήσυχη παραλία χωρίς πολύ κόσμο.

Λια
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σέριφο
Η παραλία της Λιας είναι μια μικρή ακτή με βότσαλο, κοντά στο λιμάνι της Σερίφου, αλλά… κρυμμένη από τα μάτια του πλήθους. Ο δρόμος δεν φτάνει μέχρι την παραλία και θα χρειαστεί να διασχίσετε ένα μικρό μονοπάτι. Σκιά δεν υπάρχει, τα νερά είναι πεντακάθαρα κατ τα ρούχα… προαιρετικά.

Verified by MonsterInsights