27/08/2018

Η Σίκινος είναι ένα νησί των Κυκλάδων μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε ομορφιές και αυθεντικότητα. Η λέξη αυθεντικός είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική για να περιγράψει κανείς το νησί.

Οι παραλίες της Σικίνου βρίσκονται προφυλαγμένες μέσα σε μικρούς όρμους, κρυμμένες πίσω από βραχονησίδες, απλωμένες στο έβγα των φαραγγιών και κάτω από απόκρημνα βράχια. Η περίμετρος του νησιού είναι μόλις 30 χιλιόμετρα και έχει η Σίκινος παραλίες μοναδικές, όλες στην ανατολική πλευρά, τουλάχιστον όσον αφορά στις παραλίες της Σικίνου που προσελκύουν κόσμο.

Αλοπρόνοια
TravelPass.gr - Οι καλύτερες παραλίες στη ΣίκινοTravelPass.gr - Οι καλύτερες παραλίες στη Σίκινο
Η παραλία Αλοπρόνοια βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι. Είναι η μεγαλύτερη και πιο… βολική παραλία στη Σίκινο. Καλύπτεται από αμμουδιά και τα νερά είναι πεντακάθαρα και ρηχά. Υπάρχουν μερικές ομπρέλες αλλά και σκιά από τα αρμυρίκια. Παράπλευρα υπάρχουν καταστήματα εστίασης.

Άγιος Γεώργιος
TravelPass.gr - Οι καλύτερες παραλίες στη ΣίκινοTravelPass.gr - Οι καλύτερες παραλίες στη Σίκινο
Η παραλία Άγιος Γεώργιος στη Σίκινο είναι ένας μικρός κόλπος με βότσαλα, άμμο και κρυστάλλινα. Πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου από πάνω της. Στα άκρα της υπάρχουν βράχια που προσφέρουν όμορφο βυθό για τους λάτρεις των καταδύσεων ενώ μερικά αρμυρίκια χαρίζουν τη σκιά τους. Η παραλία έχει οδική πρόσβαση και ένα μικρό ταβερνάκι.

Διαλισκάρι
TravelPass.gr - Οι καλύτερες παραλίες στη ΣίκινοTravelPass.gr - Οι καλύτερες παραλίες στη Σίκινο
Η παραλία Διαλισκάρι είναι μια μικρή παραλία με άμμο σε ένα μικρό όρμο. Διαθέτει άγρια ομορφιά καθώς περιβάλλεται από ψηλά βράχια, η αμμουδιά της είναι πολύ πλατιά ενώ δυο-τρία πολύ μεγάλα αρμυρίκια παρέχουν τη μοναδική σκιά. Έχει οδική πρόσβαση αλλά ο χωματόδρομος που οδηγεί σε αυτή είναι αρκετά δύσκολος. Φροντίστε για τα απαραίτητα.

Μάλτας
Η παραλία Μάλτας είναι η πιο απομακρυσμένη του νησιού αλλά διαθέτει φυσική ομορφιά. Είναι ένα φυσικό λιμάνι σε ένα βραχώδη όρμο με ακτή καλυμμένη με ψιλό βοτσαλάκι. Πήρε το όνομά της από τους Μαλτέζους πειρατές που τη χρησιμοποιούσαν για λιμάνι. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια (μακρινή διαδρομή) ή με καραβάκι. Δεν είναι βέβαια οργανωμένη και δεν διαθέτει ούτε σκιά.

Σαντοριναίικα
Η παραλία Σαντοριναίικα αποτελείται από δυο μικρούς όρμους με άμμο, βότσαλο και πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά. Οφείλει το όνομά της στα καίκια από τη Σαντορίνη που φόρτωναν εδώ το εμπόρευμά τους. Η πρόσβαση είναι εφικτή από ένα μικρό μονοπάτι.

Άγιος Παντελεήμων
Η παραλία του Αγίου Παντελεήμονα είναι ένα πραγματικά άγριο τοπίο. Η ακτή καλύπτεται από βότσαλα και μεγάλες πέτρες ενώ ο βυθός είναι βραχώδης με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Η πρόσβαση γίνεται ακολουθώντας το μονοπάτι από το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα.

Άη Γιάννης
Η παραλία του Άη Γιάννη είναι μια μικρή παραλία με βότσαλο κοντά στο ομώνυμο εκκλησάκι. Η πρόσβαση είναι δύσκολη και απαιτεί πεζοπορία 3-4 χιλιομέτρων από την Επισκοπή. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη ούτε έχει σκιά αλλά θα απολαύσετε την απόλυτη ηρεμία καθώς πιθανότατα θα είστε μόνοι σας.


Rating: 6.9/10. From 26 votes.

Please wait…
Verified by MonsterInsights