ΙΟΡΔΑΝΙΑ – Η Ομορφιά της Μέσης Ανατολής

Petra (Jordan)_TAKSIDIARIS.GR

Ημερομηνίες εκδρομής : 08 – 11 Νοεμβρίου

1η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΜΜΑΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η ΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ – Μάταμπα, Όρος Νέμπο – Νεκρά Θάλασσα – ΑΜΜΑΝ

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την περιπλάνησή μας σε αυτή την πανάρχαια και συνάμα σύγχρονη πόλη που ακούει στο όνομα Αμμάν. Υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες και αποδείξεις πως κατοικείται για τουλάχιστον 9000 χρόνια. Με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν την συναντάμε ως πρωτεύουσα των Αμμονιτών, όπως αναφέρεται και στην Βίβλο, αργότερα γίνεται Φιλαδέλφεια, προς τιμήν των Πτολεμαίων και αποτελεί τμήμα της ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης και τέλος παίρνει το σημερινό της όνομα την εποχή της πρώτης ισλαμικής δυναστείας, αυτής των Ομμαγιαδών. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, ιδανικό σημείο, μιας και απότην κορυφή της μπορούμε να θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο του Αμμάν. 
Στην ακρόπολη θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Στην συνέχεια θα κατέβουμε στο πολυσύχναστο κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Οντεόν και θα θαυμάσουμε (εξωτερική επίσκεψη) το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ, που το έκτισε προς τιμήν του πατέρα του Χουσεϊν. Ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και το παζάρι της πόλης. Στην συνέχει αναχωρούμε για την Πέτρα μέσω ενδιάμεσων στάσεων.

 Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μΧ. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή. Στην συνέχεια θα φτάσουμε το μεσημέρι στην Νεκρά Θάλασσα, ονομασία της οποίας οφείλεται στη υψηλότατη περιεκτικότητα αλατιού που έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ζωής και στα «βαριά κύματα» που δύσκολα δημιουργούνται. Τούτο βέβαια οφείλεται στο ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες διαλυμένων ανόργανων στερεών ουσιών (χλώριο, νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο, θειώδες οξύ), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει κανείς μικροσκοπικός οργανισμός. Περιέχει αλάτι σε ποσοστό 24%, δηλαδή μέχρι και δέκα φορές περισσότερο από το νερό της θάλασσας. Εκεί θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε και να έχετε την εμπειρία από τις ιαματικές ιδιότητες που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση. Άφιξη το απόγευμα πίσω στο Αμμάν. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΑ Ξενάγηση – ΑΜΜΑΝ

Πρωινό και αναχώρηση για την Πέτρα. Μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της, εκεί που το χέρι του Θεού και ο νους του ανθρώπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι το μοναδικό. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε αυτή η πόλη μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του λαού νομαδικού λαού προερχόμενου από την Σαουδική Αραβία, λαού που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου, καθώς και από τον ανεφοδιασμό με νερό και τρόφιμα των καραβανιών. Αν και η δόξα τους κράτησε μόλις δύο αιώνες, σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μνημεία που παραμένουν μέχρι σήμερα, μάρτυρες του πλούτου και της καλαισθησία τους. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος τα 100 μ, για να φθάσουμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πλέον γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό σικ και τον δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, την Βασιλική και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Τελειώνουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου και βρίσκεται η οδός με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Μεταφορά πίσω στο ξενοδοχείο μας Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ :  ΑΜΜΑΝ – Γέρασα – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Πρωινό και επίσκεψη στην Γέρασα, που αναφέρεται και ως η “Πομπηϊα της Ανατολής”. Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης και η ίδρυσή της αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο ή στον στρατηγό του Περδίκα, για να εγκατασταθούν εκεί οι γερασμένοι Μακεδόνες στρατιώτες. Στην επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την μοναδική οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες, η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά. 
Επιστροφή στο Αμμάν λίγος χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να παρουμε την πτήση της επιστροφής.

Η Ιορδανία είναι από τις ομορφότερες και ασφαλέστερες χώρες της μέσης Ανατολής, από το αρχαιολογικό δέος της Πέτρας και το κομφούζιο του Αμμάν μέχρι τα συναπαντήματα με τους Βεδουίνους στη μέση της ερήμου και τις βουτιές σε νεκρά και ερυθρά θάλασσα, ένα ταξίδι στην Ιορδανία είναι πλούσιο σε εικόνες και ανατολίτικες γεύσεις.

Αν είσαι λάτρεις του καλοκαιριού, των καταδύσεων, των θαλάσσιων σπορ, της ανατολίτικης κουλτούρας και σου αρέσουν τα φυσικά τοπία και η περιπέτεια ,σίγουρα είναι ένας προορισμός που σε ενδιαφέρει.

Αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο του Αμμάν

Αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο του Αμμάν

Tο αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο του Αμμάν – χτισμένο ακριβώς στο κέντρο της πόλης από τον 2ο αιώνα μ.χ. κατόπιν εντολής του Ρωμαίου αυτοκράτορα Antonius Pius, με χωρητικότητα 6000 θεατές, σου δίνει μια δυνατή γεύση της ιστορίας του τόπου.
Πέτρα

Πέτρα

Η αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία, είναι εθνικός θησαυρός και το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Βρίσκεται τρεις ώρες νότια του Αμμάν. Ράκμου (δηλαδή βράχος με χρωματιστές ραβδώσεις) ή «Ροδοκόκκινη πόλη», η Πέτρα, είναι ένα από τα σύγχρονα 7 θαύματα του κόσμου και έχει κηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ακάμπα

Ακάμπα

Μια γλυκύτατη πόλη χτισμένη πάνω στη θάλασσα, με τα λευκά της κτίρια στολισμένα με ανατολίτικες αψίδες και καμάρες. Η παραλιακή της περαντζάδα είναι πλαισιωμένη από εξωτικούς φοίνικες, τα μπαράκια της σερβίρουν κοκτέιλ σε τραπεζάκια έξω και ατμοσφαιρικά φωτισμένες ταράτσες και η αμμουδερή παραλία της καταλήγει στα βαθυγάλαζα νερά της Ερυθράς Θάλασσας.
Νεκρά Θάλασσα

Νεκρά Θάλασσα

Η Νεκρά Θάλασσα είναι η μεγαλύτερη λίμνη με αλμυρό νερό στον κόσμο και βρίσκεται ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Ιορδανία. Είναι αδύνατο να προσεγγίσει κανείς το βυθό της αλλά και να κολυμπήσει σε αυτή.
Η έρημος του Wadi Rum

Η έρημος του Wadi Rum

Εάν είχατε αναρωτηθεί ποτέ, πως θα ήταν εάν περπατούσατε στη “Κοιλάδα της Σελήνης”, ιδού η ευκαιρία. Η έρημος του Wadi Rum, δεν έχει αποκτήσει τυχαία αυτό το προσωνύμιο, αφού πρόκειται για ένα μέρος απόκοσμης, και άγριας ομορφιάς. Το χαρακτηριστικό τοπίο, με την κόκκινη άμμο και τα βραχώδη υψώματα σμιλεμένα από τις ανεμοθύελλες, έχει υπάρξει η γη των Βεδουίνων για χιλιάδες χρόνια.

Ημερομηνίες εκδρομής :

 • 8 – 11 Νοεμβρίου ( 5 ημέρες )

Ώρες πτήσεων:

Παρασκευή 08 Νοεμβρίου … Θεσσαλονίκη – Αμμάν … 17.10 – 19.35

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου … Αμμάν – Θεσσαλονίκη … 20.10 – 22.35

Προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Αμμάν:

 • Στα 390 ευρώ το άτομο για το ξενοδοχείο 4* Le Vendome Hotel
 • Στα 410 ευρώ το άτομο για το ξενοδοχείο 4* Belle Vue Hotel
 • Στα 490 ευρώ το άτομο για το ξενοδοχείο 4* Alqasar Metropole Hotel

Η τιμή της οργανωμένης εκδρομής περιλαμβάνει :

 • Αεροπορικά εισιτήρια από Θεσσαλονίκη στο Αμμάν με τις απευθείας πτήσεις της Ryan Air που αναγράφονται παραπάνω
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων
 • Μία χειραποσκευή 10 κιλών διαστάσεων 55cm x 40cm x 25cm και 1 σακίδιο πλάτης κατ’ άτομο
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στο Αμμάν
 • 3 πρωινά
 • Μεταφορές από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο μετ’ επιστροφής με λεωφορείο
 • Περιηγήσεις / εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Βίζα Ιορδανίας
 • Είσοδοι σε μουσεία / μνημεία
 • Τοπικός επίσημος ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Οδηγός πόλης Ιορδανίας

Δεν περιλαμβάνει:

 • Επιπλέον γεύματα, ποτά και φιλοδωρήματα
 • Έξτρα αποσκευή 20 κιλών με τη Ryan Air με κόστος στα 80€ μετ’ επιστροφής
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
 • Μεταφορά με λεωφορείο από Λαμία, Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη ή Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με κόστος στα 50€ το άτομο μετ’ επιστροφής (μίνιμουμ 10 άτομα)
Διαδικασία κράτησης και τρόποι πληρωμής :
 1. Αποστολή φωτοαντιγράφου των διαβατηρίων σας με e-mail στο info@latravel.gr
 2. Κατάθεση προκαταβολής 150€ το άτομο αμέσως μετά την κράτηση για την έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων
 3. Εξόφληση της εκδρομής τραπεζικά το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου

Οι καταθέσεις μπορούν να γίνονται σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς που θα βρείτε ΕΔΩ

Σημειώσεις:
 • Η τιμή της εκδρομής μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με την διαθεσιμότητα των αεροπορικών εισιτηρίων οπότε καλό είναι να κάνετε κράτηση το συντομότερο δυνατόν
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής σας μετά την έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων, χάνεται το ποσό της προκαταβολής των 150€
 • Ο αρχηγός δύναται εφόσον οι συνθήκες του ταξιδιού το επιβάλουν να τροποποιήσει το πρόγραμμα επισκέψεων και περιηγήσεων προς όφελος των ταξιδιωτών

Μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα: 698 3904455

ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος ΕΔΩ

Write your comment Here