Ημερήσιες εκδρομές στη Σκιάθο

Taksidiaris .gr 

κανε κρατηση

6988558275 | 6983904455

October 20, 2021

Αναχωρήσεις λεωφορείων από Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης απευθείας από το λιμάνι της Αμαλιάπολης.

Φέτος το καλοκαίρι οι ημερήσιες εκδρομές-κρουαζιέρες πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Κυριακή έως και 31 Αυγούστου.

Πρόγραμμα ημερήσιας εκδρομής-κρουαζιέρας

Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη νωρίς τα ξημερώματα κατά τις 04.00 από την πλατεία Αριστοτέλους και από τη Λάρισα στις 06.00 από την κεντρική πλατεία. Άφιξη στις 08.15 στο λιμάνι του Αχιλλείου ( βρίσκεται λίγο πιο νότια από το λιμάνι του Βόλου ) από όπου θα πάρουμε το πλοίο για  την πανέμορφη Σκιάθο. Αναχώρηση στις 09.00 και άφιξη κατά τις 11.30 στο νησί. Εδώ έχουμε 2 με 3 ώρες ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτα στη χώρα του νησιού και φυσικά αξίζει να περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Παπαδιαμάντη, ένας δρόμος που ξεκινάει από το λιμάνι και είναι γεμάτος μικρά τουριστικά μαγαζάκια, μπαρ, καφετέριες και πολλές ταβέρνες.

Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το σπίτι-μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1815-1912), έναν από το σπουδαίους λόγιους του νησιού και κατ’ επέκταση της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα απλό, λιτό οίκημα από πέτρα και ξύλο που παρουσιάζει όμως αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά και έχει είσοδο 1,5€ το άτομο.

Επίσης, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Σκιαθίτικο σπίτι, το οποίο αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία για τη διατήρηση και την προβολή του τρόπου ζωής του περασμένου αιώνα στη Σκιάθο. Το σπίτι περιλαμβάνει μια διώροφη οικία, που σύμφωνα με το λιθανάγλυφο το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος του μπαλκονιού ανάμεσα στα δύο «φουρούσια», χτίστηκε το 1910, έχει χοντρούς πέτρινους τοίχους με μεγάλους ακρογωνιαίους λίθους και η στέγη είναι σκεπασμένη με κεραμίδια. Το Σκιαθίτικο σπίτι έχει χαρακτηριστεί ως μουσείο και έχει είσοδο 2€ το άτομο.

Τέλος, σας προτείνουμε να κάνετε έναν μικρό περίπατο στη μικρή χερσόνησο  Μπούρτζι, που χωρίζει το παλιό από το νέο λιμάνι, στην είσοδο του οποίου βρίσκεται η προτομή του Παπαδιαμάντη, ερείπια από Ενετικό κάστρο και το παλιό σχολείο του νησιού. Ήταν το πρώτο δημοτικό που χτίστηκε το 1906, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως Πολιτιστικό Κέντρο και στεγάζει το πανέμορφο θερινό θέατρο.

Παράλληλα, δίπλα στο Μπούρτζι μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, το οποίο ιδρύθηκε το 2015. Το Μουσείο μέσα από τις συλλογές του αφηγείται και μας ταξιδεύει στους δύο αιώνες Ναυπηγικής και Ναυτικής Ιστορίας της Σκιάθου. Τα εκθέματα αφηγούνται τη μακρόχρονη ναυπηγική παράδοση των Σκιαθίτικων ταρσανάδων που βοήθησε στην ανάπτυξη της Σκιαθίτικης ιστιοφόρου ναυτιλίας μέχρι το 19ο αιώνα, όπως και τη μετεξέλιξή της στην ατμήρη ωκεανοπλόο ναυτιλία.

Η μόνιμη συλλογή απαρτίζεται από εξακόσια και πλέον εκθέματα, μεταξύ αυτών, ναυπηγικά εργαλεία, σχέδια και κατάστιχα κατασκευής ιστιοφόρων στους Σκιαθίτικους ταρσανάδες, αναπαράσταση παραδοσιακής κοπής ναυπηγικής ξυλείας, μια σπάνια συλλογή μικροναυπηγικής όπως και πίνακες ζωγραφικής (τέλη 19ου αιώνα) Σκιαθίτικων ιστιοφόρων.

Επόμενη στάση είναι η διάσημη παραλία Κουκουναριές όπου μπορούμε να κάνουμε τις βουτιές μας, την ηλιοθεραπεία αλλά και να απολαύσουμε το καφεδάκι μας σε ένα από τα οργανωμένα beach bar. Φυσικά, για τους πιο τολμηρούς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε water sports και να νοιώσετε την αδρεναλίνη σας να χτυπάει κόκκινο…

Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το λιμάνι του Αχιλλείου με αναμενόμενη άφιξη κατά τις 19.00. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στα λεωφορεία μας και αναχωρούμε για την πόλη μας με άφιξη στη Λάρισα κατά τις 21.00, στην Κατερίνη στις 22.15 και και στη Θεσσαλονίκη στις 23.30.

Τα παιδιά από 2 έως 12 ετών έχουν έκπτωση 5€ ενώ τα παιδιά έως 2 ετών είναι δωρεάν (χωρίς θέση στο λεωφορείο).

Περιλαμβάνει

  • Μεταφορά με λεωφορείο από την πόλη σας στο λιμάνι της Αμαλιάπολης Μαγνησίας
  • Η κρουαζιέρα στη Σκιάθο σε συνεργασία με την Elisabet cruises
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Διαδικασία κράτησης / τρόποι πληρωμής

  • Για κρατήσεις θέσεων στις εκδρομές μας χρειαζόμαστε τα ονοματεπώνυμα σας, την πόλη αναχώρησης και εξόφληση της εκδρομής μέχρι 3 μέρες πριν την αναχώρησή σας.

Πολιτική ακύρωσης

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερο λόγω των επιπτώσεων του Covid-19 σε όλο τον τουριστικό κλάδο και όχι μόνο και για το λόγο αυτό η εταιρεία μας σας παρέχει δωρεάν τις εξής υπηρεσίες :

  • Δωρεάν ακύρωση μέχρι 3 μέρες πριν την αναχώρηση για οποιοδήποτε λόγο (δυνατότητα αλλαγής ημερομηνιών).
  • Επιστροφή 100% των χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω ανωτέρας βίας (ακόμα και 1 μέρα πριν την αναχώρηση).
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση με πλήρη υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της εκδρομής (σε συνεργασία με τη Generalli Hellas).

JUST CHECK!

5μερες εκδρομές στην Ίο για όλο το καλοκαίρι

5μερες εκδρομές στην Ίο για όλο το καλοκαίρι

Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Λαμία, Σέρρες, Βόλος, Κατερίνη, Αθήνα Ιούλιος Αύγουστος 06-10 Ιουλίου 03-07 Αυγούστου 10-14 Ιουλίου 07-11 Αυγούστου 14-18 Ιουλίου 11-15 Αυγούστου 18-22 Ιουλίου 15-19 Αυγούστου 22-26 Ιουλίου 19-23 Αυγούστου 26-30 Ιουλίου 23-27 Αυγούστου...

7ήμερη Κρουαζιέρα Μυθικό Αρχιπέλαγος

7ήμερη Κρουαζιέρα Μυθικό Αρχιπέλαγος

Λιμάνι: Θεσσαλονίκη    Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος 29 Ιουνίου - 06 Ιουλίου 06 - 13 Ιουλίου 03 - 10 Αυγούστου 13 - 20 Ιουλίου 10 - 17 Αυγούστου 20 - 27 Ιουλίου 17 - 24 Αυγούστου 27 - 03 Αυγούστου Πρόγραμμα κρουαζιέρας (Θεσσαλονίκη) Γνωστή για το Λευκό Πύργο, την...

3ήμερη Κρουαζιέρα στο Ειδυλλιακό Αιγαίο

3ήμερη Κρουαζιέρα στο Ειδυλλιακό Αιγαίο

Δωρεάν ακύρωση Δωρεάν ακύρωση της εκδρομής μέχρι 7 μέρες πριν την αναχώρηση για οποιοδήποτε λόγο (δυνατότητα αλλαγής ημερομηνιών) Επιστροφή χρημάτων Επιστροφή 100% των χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω ανωτέρας βίας (ακόμα και 1 μέρα πριν την αναχώρηση)...