Ημερήσια εκδρομή στο Πήλιο (Πορταριά – Μακρινίτσα)

Taksidiaris .gr 

κανε κρατηση

6988558275 | 6983904455

October 20, 2021

Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη 

 

Πρόγραμμα ημερήσιας εκδρομής στο Πήλιο ( Πορταριά – Μακρυνίτσα ) και στο Βόλο

Αναχώρηση από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 06.00 και από την κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 08.00 με προορισμό τη γραφική Μακρινίτσα, το μπαλκόνι του Πηλίου όπου θα έχουμε 2 ώρες ελεύθερο χρόνο για να την περπατήσουμε και να απολαύσουμε το πρωινό μας καφεδάκι στην πλατεία.

Η Μακρινίτσα είναι ένας διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, η οποία είναι χτισμένη σχεδόν κατακόρυφα σε μία καταπράσινη πλαγιά του Πηλίου πάνω από τον Βόλο κάτι που εξηγεί και την μεγάλη υψομετρική διαφορά από τα πρώτα σπίτια του χωριού μέχρι και τα τελευταία τα οποία χωρίζουν περίπου 400 μέτρα. Η επικοινωνία ανάμεσα στους οικισμούς της Μακρινίτσας γινόταν με ένα καλοφτιαγμένο καλντερίμι το οποίο διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση ακόμα και σήμερα και το οποίο αξίζει να περπατήσετε από την κεντρική πλατεία μέχρι και το ναό της Παναγιάς. Τα καλντερίμια ήταν φτιαγμένα από σφηνωμένες πέτρες ενώ για να διευκολύνουν το περπάτημα σε απόσταση βήματος ενός μέσου άντρα οι πέτρες προεξέχουν για καλύτερο κράτημα όταν βρέχει ή όταν υπάρχει χιόνι ή πάγος.  Πόλος έλξης της Μακρινίτσας αποτελεί το αποκαλούμενο και ως μπαλκόνι του χωριού, που δεν είναι άλλο από την μεγάλη πλατεία με τα πλατάνια με την πανοραμική θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο, την εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου, την μαρμάρινη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες λεοντοκεφαλές και το αθάνατο νερό.

Στη συνέχεια συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Πορταριά η οποία είναι ίσως το πιο γνωστό και τουριστικό χωριό του Πηλίου όπου θα έχουμε 3 ώρες ελεύθερο χρόνο.
Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία «Μελίνα Μερκούρη»  η οποία είναι από τις πιο μεγάλες και ομορφότερες πλατείες του Πηλίου. Αξίζει να την περπατήσετε απολαμβάνοντας τις μυρωδιές που αναδίδουν τα πλατάνια, οι γλάστρες με τα λουλούδια, τα ξύλα που καίγονται στα τζάκια των σπιτιών και φυσικά τα ψητά και τα μαγειρευτά από τις γύρω ταβέρνες. Φυσικά εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποιο από τα Πηλιορείτικα πιάτα όπως το ξακουστό σπετζοφάι και τα ψητά λουκάνικα της περιοχής τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με τοπικό τσίπουρο ή κρασί. Όπως είμαστε στο κέντρο της Πορταριάς και λίγα μέτρα πριν τα σκαλοπάτια για την πλατεία, θα δούμε μία μεγάλη βρύση στην οποία πολύ πιθανό να γεμίζουν νταμιτζάνες με νερό. Από αυτό το σημείο του δρόμου θα βρούμε απλωμένα μικρά μαγαζάκια που πουλάνε όλα τα αγαθά του βουνού όπως γλάστρες με μυρωδάτα λουλούδια, φρούτα με συνηθέστερα τα ξακουστά μήλα Ζαγοράς, είδη οικιακής τέχνης, και πολλά γλυκά του κουταλιού αλλά και μέλι !

Στη συνέχεια του ταξιδιού μας θα κατεβούμε με το λεωφορείο μας στο Βόλο όπου και θα κάνουμε μια στάση για 2 ώρες για να απολαύσουμε το τσιπουράκι μας με θέα τον Παγασητικό Κόλπο. ( το επιβάλλει και η μέρα καθώς βρισκόμαστε και σε μια πόλη η οποία είναι διάσημη για τα τσιπουράδικα κατά μήκος όλης της παραλίας )

Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Λάρισα και το βράδυ στη Θεσσαλονίκη έχοντας στο μυαλό μας μοναδικές εικόνες από το Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων.

Κόστος ημερήσιας εκδρομής κατ’ άτομο :

  • 15€ από Λάρισα
  • 20€ από Κατερίνη ή  Θεσσαλονίκη
  • 25€ από Σέρρες

JUST CHECK!

5μερες εκδρομές στην Ίο για όλο το καλοκαίρι

5μερες εκδρομές στην Ίο για όλο το καλοκαίρι

Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Λαμία, Σέρρες, Βόλος, Κατερίνη, Αθήνα Ιούλιος Αύγουστος 06-10 Ιουλίου 03-07 Αυγούστου 10-14 Ιουλίου 07-11 Αυγούστου 14-18 Ιουλίου 11-15 Αυγούστου 18-22 Ιουλίου 15-19 Αυγούστου 22-26 Ιουλίου 19-23 Αυγούστου 26-30 Ιουλίου 23-27 Αυγούστου...

7ήμερη Κρουαζιέρα Μυθικό Αρχιπέλαγος

7ήμερη Κρουαζιέρα Μυθικό Αρχιπέλαγος

Λιμάνι: Θεσσαλονίκη    Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος 29 Ιουνίου - 06 Ιουλίου 06 - 13 Ιουλίου 03 - 10 Αυγούστου 13 - 20 Ιουλίου 10 - 17 Αυγούστου 20 - 27 Ιουλίου 17 - 24 Αυγούστου 27 - 03 Αυγούστου Πρόγραμμα κρουαζιέρας (Θεσσαλονίκη) Γνωστή για το Λευκό Πύργο, την...

3ήμερη Κρουαζιέρα στο Ειδυλλιακό Αιγαίο

3ήμερη Κρουαζιέρα στο Ειδυλλιακό Αιγαίο

Δωρεάν ακύρωση Δωρεάν ακύρωση της εκδρομής μέχρι 7 μέρες πριν την αναχώρηση για οποιοδήποτε λόγο (δυνατότητα αλλαγής ημερομηνιών) Επιστροφή χρημάτων Επιστροφή 100% των χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω ανωτέρας βίας (ακόμα και 1 μέρα πριν την αναχώρηση)...