Ημερήσια εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ και τους Καταρράκτες της Έδεσσας

Taksidiaris .gr 

κανε κρατηση

6988558275 | 6983904455

January 17, 2022

Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη, Βόλος

Πρόγραμμα ημερήσιας εκδρομής στα Λουτρά Πόζαρ και τους Καταρράκτες της Έδεσσας

Αναχώρηση από την πύλη του λιμανιού στο Βόλο στις 06.30, από την κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 07.30 και από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 09.00 με προορισμό τα λουτρά Πόζαρ,  ( Πόζαρ σημαίνει κάτω από τη φωτιά ) όπου θα φτάσουμε κατά τις 11.

Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά ζεστά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, που αναβλύζουν από το βουνό, δημιουργούν μια απίστευτη εμπειρία για όποιον αποφασίσει να δοκιμάσει μια βουτιά, ειδικά το χειμώνα ! Το νερό εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, ώσπου ζεσταίνεται, ανεβαίνει ξανά στην επιφάνεια και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά ! Εδώ θα έχουμε 3 ώρες ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τα σπα στη φύση ξεκινώντας από την εξωτερική πισίνα και μετά θα ακολουθήσουμε τα μονοπάτια για να εξερευνήσουμε το φαράγγι και να καταλήξουμε στο μεγάλο καταρράκτη ύψους 22 μέτρων ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μ.

Προχωρώντας στο εσωτερικό της Λουτρόπολης, θα συναντήσουμε το «Αλεξάνδρειο» υδροθεραπευτήριο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο που περιλαμβάνει 8 πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες, χωρητικότητας εως 6 ατόμων η κάθε μία. Εκεί βρίσκεται και το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών, έτοιμο να ενημερώσει όλους τους επισκέπτες δίνοντας τους κάθε πληροφορία.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Λουτράκι, έναν όμορφο οικισμό, χτισμένο στους πρόποδες του όρους Βόρας, σε υψόμετρο 350 μέτρων και σε απόσταση 33 χλμ από την Έδεσσα. Εδώ θα έχουμε 2 ώρες ελεύθερο χρόνο για φαγητό σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια όπου μπορούμε να απολαύσουμε φαγητό σε ξυλόφουρνο, μεγάλες σούβλες και μεζέδες με τσίπουρο και κρασί τοπικής παραγωγής. Εμείς σας προτείνουμε την ταβέρνα Τσολιάς όπου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από λαχταριστά μαγειρευτά, σούβλες και ψητά της ώρας, φτιαγμένα με μεράκι από φρέσκα και ποιοτικά υλικά. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε μοναδικές λιχουδιές και εδέσματα της περιοχής, ακόμα και κυνήγι από τα γύρο βουνά.

Κατά τις 16.00 αναχωρούμε για την Έδεσσα για να απολαύσουμε τους καταρράκτες της Έδεσσας οι οποίοι έχουν το μοναδικό προνόμιο σε παγκόσμιο επίπεδο να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και μάλιστα να της έχουν δώσει και το όνομα. Έδεσσα η πόλη των νερών.  Ο χώρος είναι προσβάσιμος με σκαλοπάτια που οδηγούν σε διάφορα σημεία θέας ακόμη & κάτω από τον Καταρράκτες. Ο ιονισμένος αέρας από την δύναμη του νερού που χτυπά στα βράχια κάνει πολύ καλό στην υγεία για αυτό και πολλοί επισκέπτες στέκουν αρκετή ώρα μπροστά στο θέαμα ενώ από την ακτίνες του ηλίου πολύ συχνά δημιουργείται το ουράνιο τόξο. Κάθε βράδυ οι Καταρράκτες φωταγωγούνται και προσφέρουν μοναδικές εικόνες. Εδώ θα έχουμε περίπου 2 ώρες ελεύθερο χρόνο ενώ θα απολαύσουμε και το καφεδάκι μας.

Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας με άφιξη κατά τις 20.00 στη Θεσσαλονίκη και στις 22.00 στη Λάρισα.

 

 

Κόστος ημερήσιας εκδρομής κατ’ άτομο :

  • 15€ από Θεσσαλονίκη
  • 20€ από Κατερίνη – Λάρισα
  • 25€ από Βόλο

JUST CHECK!

5μερες εκδρομές στην Ίο για όλο το καλοκαίρι

5μερες εκδρομές στην Ίο για όλο το καλοκαίρι

Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Λαμία, Σέρρες, Βόλος, Κατερίνη, Αθήνα Ιούλιος Αύγουστος 06-10 Ιουλίου 03-07 Αυγούστου 10-14 Ιουλίου 07-11 Αυγούστου 14-18 Ιουλίου 11-15 Αυγούστου 18-22 Ιουλίου 15-19 Αυγούστου 22-26 Ιουλίου 19-23 Αυγούστου 26-30 Ιουλίου 23-27 Αυγούστου...

7ήμερη Κρουαζιέρα Μυθικό Αρχιπέλαγος

7ήμερη Κρουαζιέρα Μυθικό Αρχιπέλαγος

Λιμάνι: Θεσσαλονίκη    Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος 29 Ιουνίου - 06 Ιουλίου 06 - 13 Ιουλίου 03 - 10 Αυγούστου 13 - 20 Ιουλίου 10 - 17 Αυγούστου 20 - 27 Ιουλίου 17 - 24 Αυγούστου 27 - 03 Αυγούστου Πρόγραμμα κρουαζιέρας (Θεσσαλονίκη) Γνωστή για το Λευκό Πύργο, την...

3ήμερη Κρουαζιέρα στο Ειδυλλιακό Αιγαίο

3ήμερη Κρουαζιέρα στο Ειδυλλιακό Αιγαίο

Δωρεάν ακύρωση Δωρεάν ακύρωση της εκδρομής μέχρι 7 μέρες πριν την αναχώρηση για οποιοδήποτε λόγο (δυνατότητα αλλαγής ημερομηνιών) Επιστροφή χρημάτων Επιστροφή 100% των χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω ανωτέρας βίας (ακόμα και 1 μέρα πριν την αναχώρηση)...